tromaktiko: Alert: Aκυρώνεται το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Alert: Aκυρώνεται το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο



Στην ακύρωση της απόφασης που προέβλεπε την καταβολή εισιτηρίου 25 Ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομείο από 1-1-2014 αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας.
Από τη συγκεκριμένη απόφαση το Υπουργείο ανέμενε έσοδα της τάξεως των 60 εκ Ευρώ το χρόνο τα οποία θα περικοπούν από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Η κατάργηση του εισιτηρίου πριν εφαρμοστεί πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα.

Πάντως ενώ το ... 25άρι καταργείται από 1-1-2014 εφαρμόζεται χαράτσι 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκδίδεται ακόμα και για χρονίως πάσχοντες γεγονός που ανεβάζει έμμεσα τη συμμετοχή σε υψηλά επίπεδα για ασθενείς που προμηθεύονται φάρμακα αξίας κάτω των 5 Ευρώ και ουσιαστικά δρά αποτρεπτικά στη συνταγογράφηση.

Παράλληλα με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 9 Δεκεμβρίου προβλέπεται ότι ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφεί το 2014 ανά μήνα το 80% του κόστους των φαρμάκων που συνταγογράφησε το 2013. Η δαπάνη θα υπολογίζεται σε μηνιαία βάση όταν στο δίμηνο υπάρξει υπέρβαση τον τρίτο μήνα το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα του παρακρατεί την «υπέρβαση» του 20% των δύο προηγούμενων μηνών και θα μειώνει αντίστοιχα το όριο του μηνιαίου ποσού.

Αυτό βέβαια μπορεί να έχε ως συνέπεια κάποιοι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να γράψουν φάρμακα στο θεράποντα ιατρό τους.

fpress.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!