tromaktiko: "Λύγισαν" οι οδηγοί στη Κρήτη -12.000 πινακίδες στις εφορίες και οι καταθέσεις συνεχίζονται

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

"Λύγισαν" οι οδηγοί στη Κρήτη -12.000 πινακίδες στις εφορίες και οι καταθέσεις συνεχίζονται



Το αδιαχώρητο επικρατεί στις εφορίες αυτές τις ημέρες καθώς φορολογούμενοι σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες αυτοκινήτων και δικύκλων για να αποφύγουν ή να μεταθέσουν την ...
πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αλλά και λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στα ασφάλιστρα και στην υψηλή "πολυτελή" φορολογία.

Στη Κρήτη αυτές οι... "καταθέσεις" λόγω οικονομικής κρίσης έχουν σημειώσει ρεκόρ καθώς φορολογούμενοι έχουν παραδόσει μέχρι στιγμής 12.000 πινακίδες.

Στα Χανιά φαίνεται ότι οι οδηγοί βρίσκονται σε μεγαλύτερο αδιέξοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους κρητικούς, καθώς μόνο για το 2013 έχουν κατατεθεί συνολικά 5400 πινακίδες.

Αντίστοιχα στο Ηράκλειο υπολογίζονται πάνω από 3500, στο Λασίθι 2200 ενώ το Ρέθυμνο φαίνεται ότι δεν πτοείται και έχουν κατατεθεί μόλις 750.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου κ. Μιχάλης Δασκαλάκης.

"Η κίνηση φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένη και μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές. Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας που είναι ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος καταθέτει τις πινακίδες, στην απόφαση των φορολογουμένων να καταθέσουν τις πινακίδες, προστίθεται και το θέμα των ασφαλίσεων οπότε παραδίδουν τις πινακίδες ώστε να μην κυκλοφορούν ανασφάλιστα τα. Επίσης η αυξημένη φορολογία και γενικά η οικονομική δυσκολία είναι λόγοι που οδηγούν τους φορολογούμενους στο να καταθέτουν τις πινακίδες και να μεταθέτουν την πληρωμή ή να μην πληρώνουν καθόλου τα τέλη κυκλοφορίας".

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι, ίσως από περηφάνια, επικαλούνται μηχανική βλάβη που θέτει σε ακινησία το όχημά τους και όχι οικονομικούς λόγους κάτι όμως που δεν ισχύει όπως αποκαλύπτει το γεγονός ότι δεν επιστρέφουν για να προμηθευτούν τις πινακίδες τους.

Οι οδηγοί βέβαια που προχωρούν σε αυτήν την κίνηση θα πρέπει να ξέρουν ότι οι εφορίες δεν είναι εναποθετήριο πινακίδων και όπως εξηγεί ο κ. Δασκαλάκης "μετά από δύο χρόνια αυτές καταστρέφονται και θα πρέπει ο φορολογούμενος, αν θέλει να κινήσει το αυτοκίνητο να βγάλει νέες πινακίδες από το μηχανολογικό ενώ το όχημα παίρνει νέο αριθμό κυκλοφορίας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 12.000 πινακίδων που έχουν παραδοθεί στις εφορίες αναμένεται να αυξηθεί δραματικά την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, καθώς παραδοσιακά, τότε παρατηρείται η μεγαλύτερη προσέλευση οδηγών που "ξεφορτώνονται" τα οχήματά τους λόγω οικονομικής αδυναμίας.

flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!