tromaktiko: Πάτρα : Ανθρώπινες αλυσίδες από νωρίς το πρωί σε πολυκαταστήματα - Σε "κλοιό" το Πράκτικερ - Κλήθηκε η Αστυνομία

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα : Ανθρώπινες αλυσίδες από νωρίς το πρωί σε πολυκαταστήματα - Σε "κλοιό" το Πράκτικερ - Κλήθηκε η Αστυνομία



Το σωματείο των εργαζομένων στο Πράκτικερ κάλεσε πριν από λίγο την αστυνομία προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψη των υπευθύνων του καταστήματος οι οποίοι κατά παράβαση της νομοθεσίας...
έβαλαν στο χώρο εργασίας από νωρίς εργαζόμενους ενώ κάτι τέτοιο επιτρέπεται να γίνει για τις Κυριακές μετά τις 11.00 το πρωί.

08.15’
Από νωρίς το πρωί το σωματείο των εργαζομένων στο κατάστημα της Πράκτικερ στην Πάτρα προχώρησε σε κλείσιμο των εισόδων του τοποθετώντας σε αυτές αυτοκίνητα, κάδους και κόκκινες κορδέλες.
Στο σημείο για να εκφράσουν τη στήριξή του κατευθύνονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Β. Χατζηλάμπρου.

07.30'
Σε μετωπική σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες των πολυεθνικών αλυσίδων και των σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην Πάτρα προχωρούν από νωρίς σήμερα το πρωί - οπότε και τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων επτά εβδομάδες το χρόνο - εμποροϋπάλληλοι, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες.

Ζητούμενο η κοινή δράση η οποί θα εκδηλωθεί σε όλη την πόλη με αποκλεισμούς εισόδων καταστημάτων οι ιδιοκτήτες των οποίων θα επιχειρήσουν να ανοίξουν,
Στόχος, να περιφρουρηθούν με τη δημιουργία ανθρώπινων αλυσίδων, όλα τα πολυκαταστήματα αλλά και τα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην Πάτρα.
Εμποροϋπάλληλοι και έμποροι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του μέτρου στην Πάτρα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια ώρα η ιδιοκτησία Σούπερ Μάρκετ Ελληνικών συμφερόντων ήδη έχει προχωρήσει στη διαμόρφωση των βαρδιών εργασίας εντάσσοντας σε αυτές και την Κυριακή.

Στο στόχαστρο των εμποροϋπαλλήλων, των εμπόρων κσι επαγγελματοβιοτεχνων θα βρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες το Πράκτικερ και τα ΙΚΕΑ για τα οποία έχουν πληροφορίες πως θα επιχειρηθεί να ανοίξουν.

Στις 10.00 το πρωί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην πλατείας Γεωργίου και πορεία ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων θα βρεθούν και τα μέλη του ΠΑΜΕ που θα συμμετάσχουν στις ομάδες περιφρούρησης.


Δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!