tromaktiko: Προγράμματα-"φάκες" για απελπισμένους ανέργους!

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Προγράμματα-"φάκες" για απελπισμένους ανέργους!



Γράφει ο Πετρόπουλος Πάρις
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ανησυχία μου, έναν έντονο προβληματισμό…
Σίγουρα κάποιοι θα έχετε ακούσει για προγράμματα δράσης ΕΣΠΑ μέσω ΟΑΕΔ…
Κάποια από αυτά τα επιδοτούμενα «τυράκια» που δυστυχώς κάποιοι τσιμπήσαμε…!
Ένα από αυτά τα προγράμματα ήταν η επιταγή εισόδου ανέργων από 18-29 ετών στην αγορά εργασίας(=ζούγκλα). Φυσικά και πολύ λογικά άλλα χρήματα για τους απόφοιτους Λυκείου αλλά για τους τριτοβάθμιας. Σωστό και δίκαιο αν και όχι κάτι παραπάνω σε χρήματα….ψίχουλα! Αφού κάνεις το λάθος και ξεκινήσεις σε ένα από τα αναγνωρισμένα από το κράτος ΚΕΚ τη θεωρία ,ακολουθεί η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις… Αυτή η εργασία για 280 ευρώ για 6 ώρες ημερησίως, για 5 μέρες την εβδομάδα, με μετακινήσεις και ένα «αφεντικό» - δυνάστη… Που εμ δεν βάζει το χέρι στην τσέπη να σε πληρώσει εμ σου έχει και απαιτήσεις. Είναι απρεπής, βρώμικος, άλλα ζητάει και άλλα καταλαβαίνει ή υπονοεί, χτυπάει τα χέρια του, κοπανάει τις πόρτες, είναι ειρωνικός, δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα κλπ κλπ…Σου φορτώνει δουλειές που ποτέ δεν έχεις ξανακάνει και έχει την απαίτηση να είναι στην εντέλεια άσχετα αν δεν το ξέρεις ή δεν έκατσε να στο δείξει (όπως πρέπει εφόσον είσαι πρακτικάριος). Και είναι και κάτι να μην πω που σου λένε ότι με αυτή την πεντάμηνη να μην χαρακτηρίσω τι ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ….Τι λες ρε μπάρμπα; Ωπα…Μπάστα! Εκ του ασφαλούς, εσύ που έχεις δουλίτσα μου λες ότι για πέντε μήνες που θα ΥΠΟΣΤΩ έναν αλλοπρόσαλλο θα βγω από την ανεργία και θα πληρωθώ αυτά τα λεφτά σε κανα χρόνο και αν; Δηλαδή παίζεις με τον πόνο μου και εσύ και το κράτος και ο ΟΑΕΔ και το ΚΕΚ; Με ρωτάς πόσα χρόνια είμαι άνεργος-η;
Ενδιαφέρθηκες να μάθεις ως υλοποιητής πως πηγαίνω κάθε μέρα στην εταιρεία που με έστειλες; Κλέβω, κρύβομαι μην μου την πέσει ελεγκτής; Τι; Για να πάω σε μια εταιρεία που μου παρουσιάστηκε ΚΟΛΟΣΣΟΣ, με μπόλικο προσωπικό και οι μόνιμοι είναι 10 νοματαίοι μαζί με μένα; Που άλλο βρήκα για «αφεντικό» και άλλο είναι;Που πήγα για γραμματειακή υποστήριξη αλλά μάλλον ήταν αγράμματος και δεν κατάλαβε τι του προσέφεραν και έψαχνε λογιστή; Που σε παρατηρεί ολημερίς; Ότι τι δηλαδή αυτός είναι ο ΕΝΑΣ και μοναδικός αλάνθαστος; Που είσαι ευγενής στο τηλέφωνο μαζί του αλλά εκείνος σε βρίζει; Που σε αμφισβητεί σαν άτομο; Που δεν παραδέχεται ότι είσαι καλλιεργημένος γιατί απλά αυτός είναι ένας άτροπος, αγενής και άξεστος και αισθάνεται μειονεκτικά απέναντί σου; Που σε κάνει μπαλάκι γιατί απλά γουστάρει;Γιατί έχει λεφτά; Σου κάνει πόλεμο νεύρων για να αφήσεις μισό το πρόγραμμα, να μην πάρεις δεκάρα για να ικανοποιήσει το ψευτοδυναμικό εγώ του; Ε λοιπόν εγώ σε όλα αυτά, που τα ζω, έχω να δηλώσω πως θα σταθώ απέναντι του ακόμα και αν χρειαστεί να παίξουμε μπουνίδια! Θα υλοποιήσω το πρόγραμμα έως τελευταίας εργατοώρας αλλά τα σκ**α που θα φάει και τη λάσπη φεύγοντας θα του κοστίσει όλη του την καριέρα. Εύχομαι ολόψυχα τα παιδιά να είναι μια ζωή στις τεράστιες λίστες μητρώων ανέργων και να τα πετύχω κάποια στιγμή και να τα περάσω γενεές δεκατέσσερις. Και θα το κάνω! Θα φτάσω πιο ψηλά από αυτόν, γιατί μπορώ και είμαι άξιος άνθρωπος, δυναμικός και κάτι τέτοιους που νομίζουν ότι είναι και κάποιοι έχω να τους δηλώσω : « Ας ξυπνήσουν από τα μαύρα ΣΚΟΤΑΔΙΑ που ζουν γιατί θα τους πάρουν φαλάγγι την ώρα του βρώμικου ύπνου τους»! Αφού δεν σκέφτεται πόσο δυσφημεί την εταιρεία που κάποιος του εμπιστεύτηκε το κεφάλαιο του( γιατί δεν είναι αυτός ο ιδιοκτήτης, απλώς νομίζει ότι τον κάνει) τότε τι να πω…ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ!
Μακριά από αυτά τα προγράμματα που δεν ξέρουν τι ζητάνε….Μην μας εκμεταλλεύονται Έχουμε και μια αξιοπρέπεια…!

ΥΓ: Να μην είστε ψαρωμένοι….Κάνουν τους άνετους και το ΠΑΙΖΟΥΝ αφεντικά χωρίς να είναι γιατί αυτό είναι το απωθημένο τους. Όταν έρθει η ώρα Π***ΞΤΕ ΤΟΥΣ!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!