tromaktiko: Νορβηγία: Μακάβρια φάρσα σε σούπερ μάρκετ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Νορβηγία: Μακάβρια φάρσα σε σούπερ μάρκετ



Μια νορβηγική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη στους πελάτες της μετά από την... μακάβρια απόπειρα φάρσα που τους επιφύλασσε στο πλαίσιο του εορτασμού του Halloween.

Το εκπτωτικό κατάστημα Europris ανακοίνωσε ότι απέσυρε τα "Chop Shop" προϊόντα που είχε στα ψυγεία του και ήταν ψεύτικα κομμένα άκρα συσκευασμένα σα κρέας, τοποθετημένα στους καταψύκτες του μάρκετ, δίπλα στο... «κανονικό» κρέας, ενώ είχαν και τη δική τους διατροφική ετικέτα, όπως αναφέρει ο Telegraph.

«Η πρόθεσή μας δεν ήταν προφανώς να αναστατώσουμε τους πελάτες μας», δήλωσε ο manager της Europris, Knut Spæren στο νορβηγικό Broadcasting Corporation (NRK). «Τώρα αποσύραμε τα προιόντα για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν οι πελάτες μας, συμπεριλαμβανομένων των κομμένων χεριών».

Το BBC σημείωσε ότι υπήρξε έντονη κριτική από γονείς, αλλά και παιδιά που δήλωσαν ότι τα κομμένα άκρα έμοιαζαν πολύ αληθινά και μπορούσαν να τρομάξουν τα παιδιά.

«Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολύ ακραίο, ειδικά μιας και είναι δίπλα στα παιδικά κοστούμια για το Halloween», δήλωσε ο Kjellaug Tonheim Tonnesen της Barnevakten, μιας νορβηγικής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείας που επικεντρώνεται στα παιδιά και τα μέσα ενημέρωσης. «Τα κομμένα μέρη του σώματος καλύπτονται από αίμα και συσκευάζονται για να μοιάζουν με 'αληθινό' κρέας μέσα στο ψυγείο. Για πολλά παιδιά κάτι τέτοιο είναι τρομακτικό», συμπλήρωσε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!