tromaktiko: Με ράντζα γέμισε και το Αττικόν - Στους διαδρόμους οι ασθενείς

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Με ράντζα γέμισε και το Αττικόν - Στους διαδρόμους οι ασθενείς



Σε …θαλάμους έχουν μετατραπεί κάποιοι διάδρομοι στο πολύπαθο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν, αφού 100 και πλέον ράντσα παραμένουν σε μόνιμη βάση στους διαδρόμους και σε κάθε εφημερία γεμίζουν ασφυκτικά με ασθενείς... οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά έως την επόμενη μέρα για να κάνουν εισαγωγή και να έχουν αξιοπρεπή νοσηλεία. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας«δημοκρατία» που βρέθηκε στο Αττικόν χθες το πρωί –μετά την εφημερία της Πέμπτης- διαπίστωσε ότι οι παθολογικές κλινικές, οι οποίες βρίσκονται στο ισόγειο, σηκώνουν το βαρύ φορτίο των ασθενών που στοιβάζονται στους διαδρόμους.

Θυμίζουμε ότι πριν από μια εβδομάδα η διοίκηση του νοσοκομείου «μπλόκαρε» τις εισαγωγές ασθενών κι ακύρωσε τα τακτικά χειρουργεία για τρεις ολόκληρες ημέρες, καθώς ο απερχόμενος διοικητής Ηλίας Λαμπίρης ανακοίνωσε ότι το θεραπευτήριο «στέγνωσε» από ρευστό και με δυσκολία μπορούσε να εξυπηρετήσει μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Το θεραπευτήριο έχει 350 κενές οργανικές θέσεις, κυρίως σε νοσηλευτές και τραυματιοφορείς ενώ την ίδια ώρα, σε κάθε κλινική υπάρχουν μόνο δύο εξαντλημένες νοσηλεύτριες για 50-60 άτομα και μόνο 11 τραυματιοφορείς για 750 ασθενείς.

«Έχουμε τρεις αξονικούς και λειτουργεί μόνο ένας γιατί δεν έχουμε άτομα για να τους δουλέψουν» λέει η ειδικευόμενη γιατρός Ισαβέλλα Μαργάρα.

Πηγή: Δημοκρατία
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!