tromaktiko: Ηλιαχτίδα στήριξης για τις οικογένειες παιδιών με καρκίνο

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ηλιαχτίδα στήριξης για τις οικογένειες παιδιών με καρκίνο



Πραγματική και ουσιαστική υποστήριξη πρόκειται να παράσχει στις οικογένειες των παιδιών που δίνουν την μάχη με τον καρκίνο η... ανέγερση του Παιδικού Ξενώνα Φιλοξενίας Η Ηλιαχτίδα. Ο ξενώνας πρόκειται να εγκαινιασθεί σήμερα το απόγευμα στο ΠΑΓΝΗ. Η πρόεδρος του συλλόγου Ηλιαχτίδα κ. Μαρία Ευστρατίου μίλησε στο prismanews.gr σχετικά με τη καινοτομία του ξενώνα και την ιδιαίτερη φιλοξενία που θα έχουν παιδιά και γονείς.

Ο ξενώνας αποτελεί έναν πρότυπο χώρο στον οποίο θα μπορούν να φιλοξενηθούν έξι οικογένειες σε έξι δίκλινα δωμάτια. Η κ.Ευστρατίου είπε χαρακτηριστικά, θα παρέχεται δωρεάν φιλοξενία σε χώρο της κλινικής για οικογένειες που έρχονται απ' όλη την Κρήτη. Ένα σημαντικό στοιχείο πλέον είναι πως θα υπάρχει κοινόχρηστη κουζίνα για τις οικογένειες και χώρος με πληντύρια. Μέχρι τώρα οι οικογένειες δεν μπορούσαν να μαγειρέψουν ή να πλύνουν τα ρούχα τους, και υπογραμμίζοντας η κ. Ευστρατίου συμπλήρωσε,Θα υπάρχει πρότυπος χώρος αναψυχής για τους ενήλικες και παιδότοπος για τα παιδιά, καθώς και χώρος με Internet. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στις οικογένειες να περνούν δημιουργικά και ανάλαφρα τις ώρες τους.

Σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό η πρόεδρος του συλλόγου τόνισε πως ο ξενώνας είναι πλήρως εξοπλισμένος, καθώς στην κουζίνα υπάρχει όλη η οικοσκευή, στα δωμάτια υπάρχει τηλεόραση και έχουν αυτόνομη θέρμανση τόσο για θέρμανση, όσο και για ψύξη. Ο παιδότοπος πρόκειται να αποτελέσει μια ευχάριστη γωνιά για τα παιδιά που νοσηλεύονται, αφού θα περιλαμβάνει παιχνίδια για όλες τις μικρές ηλικίες.
prismanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!