tromaktiko: Πρωτοβουλία Δήμου Αγίας Νάπας για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του All inclusive

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία Δήμου Αγίας Νάπας για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του All inclusive



Διάφορα σεμινάρια στα οποία θα συζητηθεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία, ξενοδοχεία, εστιατόρια και κέντρα αναψυχής, δηλαδή το All Inclusive θα...
πραγματοποιηθούν από αυτήν την εβδομάδα στο Δημαρχείο της Αγίας Νάπας.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Αγίας Νάπας και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος «στα διάφορα σεμινάρια θα συζητηθούν και τα κατατεθούν προτάσεις για αντιμετώπιση του φαινομένου του All Inclusive στα ξενοδοχεία της ελεύθερης Κύπρου. Οι τελικές λύσεις για το All Inclusive θα συζητηθούν σε παγκύπρια συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 + 18 Ιανουαρίου και στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι».

Ο κ. Καρούσος εξήγησε πως αρχίζοντας από αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν διάφορα σεμινάρια στα οποία θα κληθούν διάφοροι φορείς, όπως ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων, ιδιοκτήτες εστιατορίων, τουριστικοί πράκτορες, μπαρ και κέντρων διασκέδασης με στόχο τη συζήτηση των προτάσεων τους οι οποίες τελικά θα αναλυθούν στο παγκύπριο συνέδριο του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο για τους διευθυντές ξενοδοχείων, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου τουριστικούς πράκτορες και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και κέντρων αναψυχής. Τα σεμινάρια αυτά είναι ανοικτά για τους επαγγελματίες από ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Πρόσθεσε πως «οι λύσεις που θα ληφθούν τον Ιανουάριο θα τεθούν ενώπιον όλων των αρμόδιων φορέων, δηλαδή Υπουργών, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και άλλων ώστε να αποτελέσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα του All Inclusive, το οποίο δεν θέλουμε να καταργηθεί αλλά να το εξελίξουμε. Οι ζημιές στην αγορά και στις τουριστικές επιχειρήσεις χρόνο με το χρόνο είναι τεράστιες και θα πρέπει επιτέλους να δούμε τι θα κάνουμε», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «υπάρχουν πολλές και διάφορες προτάσεις όπως για παράδειγμα ένας τουρίστας που δικαιούται το All Inclusive να μπορεί να το χρησιμοποιεί μέχρι τις 11 το βράδυ αντί τα μεσάνυκτα. Οι ξενοδόχοι, τα εστιατόρια αλλά και τα κέντρα αναψυχής πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει με το All Inclusive» και αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια του παγκυπρίου συνεδρίου τον Ιανουάριο.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως «τα σεμινάρια αναμένεται να είναι τρίωρα. Στο παγκύπριο συνέδριο θα κληθεί ένας ακαδημαϊκός – ειδικός στα θέματα αυτά ο οποίος θα εξηγήσει στους παρευρισκόμενους τι έγινε σε άλλους τουριστικούς προορισμούς με το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο κανένας τουριστικός προορισμός δεν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα του All Inclusive» σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η οικονομική κρίση που μαστίζει την Κύπρο έχει επιφέρει και συσσωρεύσει αρκετά προβλήματα σε όλες τις επιχειρήσεις ειδικά τις τουριστικές, δεδομένου ότι δεν λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θα πρέπει επιτέλους ορισμένα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά, μεταξύ αυτών και το All Inclusive, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε για τα επόμενα χρόνια» κατέληξε.

filoksenos.blogspot.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!