tromaktiko: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με σημαντικά Οδικά Έργα στην ατζέντα

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με σημαντικά Οδικά Έργα στην ατζέντα



Tην ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 15.30 στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50) θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο...
Δυτικής Ελλάδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξή του.

Από τα θέματα ξεχωρίζει η ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΔΕ με διασφαλισμένους πόρους και η παράλληλη έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών της Συντήρησης, Βελτίωσης, Αποκατάστασης και Άρσης της Επικινδυνότητας 3 σημαντικών οδικών αξόνων:

• της Εθνικής Οδού «Πάτρα – Λεβίδι» στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ της διαδρομής «Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. Πύργου – Τρίπολης» (Ε.Ο.111), συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, και

• τμημάτων της Ευρωπαϊκής Οδού 55 που ξεκινά από την Πάτρα και καταλήγει στη Νότια Μεσσηνία, αυτών της Εθνικής Οδού «Πύργος – Καλό Νερό» (στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ) και της Νέας Εθνικής Οδού «Πάτρα – Πύργος», συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για οδικά έργα εξαιρετικής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα, τα οποία προετοίμασε τάχιστα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ, τα Τεχνικά Δελτία απεστάλησαν στις 22 Αυγούστου προς το Υπουργείο, το οποίο έδωσε την έγκρισή του στις 19 Σεπτεμβρίου και πλέον τα έργα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΔΕ με διασφαλισμένους πόρους, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ακόμα, στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καρπέτας για την 20η Συνεδρίαση του Σώματος, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και η έγκριση Β΄ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2013, η έγκριση πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση τριών νέων έργων στη ΣΑΕΠ 001 (Εθνικό Σκέλος) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε. για το έτος 2013 και τέλος η έγκριση τροποποίησης του ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος 2013 της Π.Δ.Ε. και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων χρηματοδοτούμενου από τους ΚΑΠ και χρηματοδότηση έργων ΚΑΠ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Β΄ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2013 (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος).

2. Έγκριση πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση τριών νέων έργων στη ΣΑΕΠ 001 (Εθνικό Σκέλος) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2013 (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιος Αγγελόπουλος).

3. Έγκριση τροποποίησης του ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος 2013 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, χρηματοδοτούμενου από τους ΚΑΠ και χρηματοδότηση έργων ΚΑΠ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος).

4. Έγκριση τροποποίησης του ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος 2013 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Π.Ε. Αχαΐας, χρηματοδοτούμενου από τους ΚΑΠ και χρηματοδότηση έργων ΚΑΠ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος).

5. Έγκριση τροποποίησης του ετήσιου επενδυτικού προγράμματος 2013 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Π.Ε. Ηλείας χρηματοδοτούμενου από τους Κ.Α.Π. και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος).

6. Έγκριση τρόπου δημοπράτησης και τρόπου ανάθεσης των κάτωθι έργων, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

α. Συντήρηση – Βελτίωση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. με αριθμ. 33 Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. 74 στα τμήματα αρμοδιότητας Π.Δ.Ε.

β. Συντήρηση – Βελτίωση – Αποκατάσταση και Άρση της επικινδυνότητας της Ν.Ε.Ο. «Πάτρα – Πύργος» και της Ε.Ο. με αριθ. 9 «Πύργος – Καλό Νερό», στα τμήματα αρμοδιότητας Π.Δ.Ε. (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Υποδομών Νικόλαος Υφαντής).

7. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διοργάνωση του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και της 13ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio στον Πύργο από 30/11/2013 έως 13/12/2013 (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας).

8. Έγκριση συμβιβασμού μετά την έκδοση της υπ’αριθμ. 1067/2013 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών κατόπιν αιτήσεως του Σπυρίδωνος Μαντά και της ασκηθείσας ανακοπής κατ’ αυτής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος).

9. Έγκριση συμβιβασμού μετά την έκδοση της υπ’αριθμ. 634/2013 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών κατόπιν αιτήσεως του Νικολάου Ασκούνη και της ασκηθείσας ανακοπής κατ’ αυτής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος).

10. Επικύρωση πρακτικών της 9ης /2013 και 15ης /2013 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!