tromaktiko: Σύλληψη διαχειριστή ιστοσελίδας για παράνομο «κατέβασμα»

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σύλληψη διαχειριστή ιστοσελίδας για παράνομο «κατέβασμα»



Στην «τσιμπίδα» των Αρχών έπεσε ένας διαχειριστής ιστοσελίδας που έγινε τη δυνατότητα παράνομου κατεβάσματος ταινιών.
Ο 35χρονος συνελήφθη από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Η σύλληψη έγινε έπειτα από καταγγελία της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων «ΕΠΟE». Σύμφωνα με την αστυνομία, οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και τηλεοπτικές σειρές για τις οποίες τα δικαιώματα διάθεσης και προβολής ανήκουν αποκλειστικά σε εταιρείες.

Επιπλέον, ο ιστότοπος παρείχε συνδέσμους για αντίστοιχες παράνομες ιστοσελίδες, ενώ οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε χρηματικές δωρεές, μέσω paypal, για να αποκτήσουν επιπλέον προνόμια.

Οι Αρχές εντόπισαν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» του διαχειριστή της σελίδας, έπειτα από άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στο Περιστέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ από την επιτόπια ψηφιακή αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πράγματι διαχειρίζονταν την ιστοσελίδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!