tromaktiko: Ποιές ράτσες σκύλων είναι ιδανικές για συμβίωση με παιδιά;

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιές ράτσες σκύλων είναι ιδανικές για συμβίωση με παιδιά;



Ήρθε η ώρα να ανταμείψετε το παιδί ή τα παιδιά σας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να φροντίζουν ένα σκυλάκι!

Ποιο είναι όμως το ιδανικό για να κρατά συντροφιά στο μικρό σας, ποιο θα είναι καλός φύλακας για το παιδί και ποιο θα ανέχεται τις αταξίες του μικρού σας όταν έχει γκρίνια; Να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τα σκυλάκια, ανεξαρτήτως ράτσας, έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και αντίστοιχα τις δικές τους θετικές αλλά και αρνητικές όψεις στη συμπεριφορά τους.

Υπάρχουν όμως ορισμένες ράτσες σκυλιών που επειδή είναι ναζιάρικα, προστατευτικά ή παιχνιδιάρικα, είναι αντίστοιχα και κατάλληλα για να κρατάνε συντροφιά σε μικρά παιδιά, να τα προσέχουν και φυσικά να παίζουν μαζί τους για να είναι όλοι χαρούμενοι. Δείτε ποιες είναι οι ιδανικές για τα παιδιά ράτσες σύμφωνα με το mothersblog:

Από μεγαλόσωμα: Τα λαμπραντόρ, τα γκόλντεν ριτρίβερ, τα κόλεϊ και οι Γερμανικοί ποιμενικοί είναι ιδανικοί για παιδιά. Τα δύο πρώτα κάνουν φοβερή παρέα σε ένα παιδί και τους αρέσει πολύ το παιχνίδι.

Το μόνο που μπορεί να σας αγχώσει λίγο είναι ότι επειδή είναι υπερκινητικά μπορεί να τραυματίσουν άθελά τους το μικρό σας. Οι Γερμανικοί ποιμενικοί είναι πιστοί, υπερπροστατευτικοί και τους αρέσει επίσης το παιχνίδι. Τέλος, τα κόλεϊ είναι ιδανική επιλογή για συμβίωση με παιδιά καθώς είναι υπομονετικά και ανέχονται τις αταξίες των μικρών. Θα θυμάστε άλλωστε την αγαπημένη τηλεοπτική Λάσι.

Από μικρόσωμα: Τα μπιγκλ είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά αν και είναι λίγο πεισματάρικα. Μπορείτε να προλάβετε τυχόν κακοτοπιές αν επιμείνετε λίγο στην εκπαίδευσή τους. Τα μπισόν φριζέ λατρεύουν τα παιδιά και παίζουν μαζί τους ενώ και τα κερν τεριέ που είναι μικρόσωμα, ακολουθούν παντού τα παιδάκια και παίζουν ευχάριστα όλες τις ώρες μαζί τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!