tromaktiko: Εφαρμογή για κινητά κάνει αλκοτέστ κι αν διαπιστώσει ότι ο χρήστης είναι μεθυσμένος καλεί και... ταξί!

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Εφαρμογή για κινητά κάνει αλκοτέστ κι αν διαπιστώσει ότι ο χρήστης είναι μεθυσμένος καλεί και... ταξί!



Χρησιμότατες για τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών αποδεικνύονται δύο εφαφρμογές για έξυπνα κινητά τα οποία λειτουργούν και ως... αλκοτέστ. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει ση συσκευή του τις εφαρμογές αυτές και όταν νιώσει ότι το έχει παρακάνει με το αλκοόλ και να κάνει μόνος του το αλκοτέστ πρωτού πέσει στη δαγκάνες της αστυνομίας ή καταλάβει ότι δεν... το έχει με τον έλεγχο του οχήματός του.

Η Breathometer είναι η εφαρμογή αλκοτέστ για iPhone και κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και η BACtrack μόνο για iPhone.

Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει τις εφαρμογές στο κινητό του και αφού αγοράσει και το σχετικό εξάρτημα, όταν χρειαστεί να φυσήξει στην πρόσθετη συσκευή που συνδέει με τη συσκευή του και να δει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην οθόνη του το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα του.

Η Breathometer συνδέεται με τη συσκευή μέσω της εισόδου για τα ακουστικά. Η BACtrack συνδέεται στο iPhone μέσω Bluetooth. Μάλιστα, η πρώτη εφαρμογή μπορεί επίσης να εντοπίσει μέσω GPS πού βρίσκεται ο χρήστης και να του καλέσει ταξί σε περίπτωση που δεν μπορεί να οδηγήσει για να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά και να υπολογίσει πόσος χρόνος του χρειάζεται για να. . . ξεμεθύσει. Η εν λόγω εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Ιντερνετ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στην αγορά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!