tromaktiko: Ο θεός της Αμερικής αγαπάει τη Συρία

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο θεός της Αμερικής αγαπάει τη Συρία



Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος, Δημοσιογράφος 
Τα ίδια και τα ίδια...

Η Αμερική και ο Αμερικανικός Λαός θα βάλουν τέλος στην λαίλαπα του Άσαντ.

Ενώ προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τις προθέσεις και τις κινήσεις του Ομπάμα, στο μυαλό μου έρχεται η ερώτηση που είχε θέσει κάποτε η Κοντολίζα Ράις…στον πόλεμο του Ιράκ… «Πως άραγε κεφαλαιοποιεί κανείς αυτές τις ευκαιρίες;».

Η Αμερική και ο Αμερικανικός Λαός δεν ανέχονται τα εγκλήματα που διαπράττει ο Άσαντ κατά της ανθρωπότητας. Ο Ομπάμα σχεδιάζει χειρουργικά χτυπήματα- πιθανόν σα κι εκείνα του Μπους Τζούνιορ… που είχαν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 80.000 ιρακινούς. Όμως…εδώ… η επέμβαση αυτή θα είναι πολύ μικρής διάρκειας… ίσα- ίσα να πλήξουν τον Άσαντ… ίσα- ίσα να τον περιορίσουν. Έτσι περίπου δεν το είχε θέσει το ζήτημα εκπρόσωπος του Πενταγώνου…για το Ιράκ; Εκείνος μάλιστα είχε μιλήσει για μερικά μόνο λεπτά διάρκειας.

Όμως τι μας νοιάζουν όλα αυτά; Ο καταραμένος ο Άσαντ έχει και χρησιμοποιεί χημικά. Η Αμερική έχει όλες τις αποδείξεις! Στο διaολο ο ΟΗΕ! Και στο Ιράκ τις είχε αλλά έφταιγε…η κακιά η ώρα…

Τέλος πάντων. Η Γαλλία… όπως και οι άλλοι «σύμμαχοι» του Ομπάμα χρειάζονται κάποιο χρόνο προετοιμασίας- για τα μάτια του κόσμου ρε αδερφέ! Θα απαντήσω σ’ αυτό και πάλι με λόγια του παρελθόντος… του Αμερικανικού -πάντα- παρελθόντος… «να δώσουμε περισσότερο χρόνο; Πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να αφοπλιστεί μόνος του;»…λόγια του Μπους σε κατάσταση νευρικής κρίσης.

«Η χρήση χημικών όπλων από τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 1.400 νεκρούς, δεν ήταν απλά παραβίαση της ‘κόκκινης γραμμής’ του Μπαράκ Ομπάμα αλλά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και κανόνων που απαγορεύουν τη χρήση αυτών των αποτρόπαιων όπλων»…υποστηρίζει ο Γκρεγκ Κόμπλεντζ ειδικός σε θέματα όπλων μαζικής καταστροφής, διεθνούς ασφάλειας και τρομοκρατίας του Πανεπιστημίου Τζόρτζ Μέισον των ΗΠΑ. Σωστά τα λέτε κυρ καθηγητά μου… όμως, γιατί τέτοια η μυστικοπάθεια των ΗΠΑ για τις αποδείξεις που έχουν για τα όπλα μαζικής καταστροφής; Γιατί δεν περιμένουν την έκθεση του ΟΗΕ; …μιαν επίσημη έκθεση που θα δικαιώνει και θα νομιμοποιεί απόλυτα τις κινήσεις των ΗΠΑ; Η μάνα Ιστορία, καθηγητά μου, άλλα μας διδάσκει… και το παρελθόν είναι πολύ πρόσφατο για να ξεχαστεί. Πώς να ξεχάσει κανείς δηλώσεις σα κι αυτή του Πώλ Γούλφοβιτς που έλεγε: «Για λόγους γραφειοκρατικούς στηριχτήκαμε μόνο σ’ ένα θέμα, τα όπλα μαζικής καταστροφής, ως δικαιολογία για την εισβολή στο Ιράκ. Γιατί ήταν ένα θέμα με το οποίο θα συμφωνούσαν όλοι»… και στο κάτω κάτω μιλάτε για διεθνές δίκαιο την στιγμή που οι ΗΠΑ το παραβιάζουν με το έτσι θέλω για τα δικά τους συμφέροντα αγνοώντας τους διεθνής οργανισμούς…

Γιατί τώρα που τα αναλογίζομαι όλα αυτά… η φαντασία μου τρέχει στο μετά αυτής της χειρουργικής επέμβασης; Γιατί φαντάζομαι Starbucks και McDonald’s να ξεπηδούν στους δρόμους της Δαμασκού; Τράπεζες…HSBC και τα ρέστα…με αυτόματα μηχανήματα παντού στις πόλεις και τα χωριά της Συρίας; Εμπορικές εκθέσεις Αμερικανικών εταιριών να προτίθενται να διευκολύνουν την είσοδο της Συρίας στις αγορές; Ή φαντασιόπληκτος είμαι ή….
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!