tromaktiko: ΤΕΛΙΚΟ: Πανιώνιος - Ολυμπιακός [0-2]

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΟ: Πανιώνιος - Ολυμπιακός [0-2]



Ο γηπεδούχος Πανιώνιος ξεκίνησε το ματς με τον εξής σχηματισμό: ο Γιαννακόπουλος κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά... οι Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος και Κούρος, αμυντικά χαφ οι Παναγιωτούδης και Καλτσάς, στα άκρα δεξιά ο Ντούνης και αριστερά ο Γιάννου και σε ελεύθερο ρόλο ο Μενδρινός. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραβίδης στο 4-2-3-1 του Νίκου Παντελή.

Για τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο ήταν ο βασικός πορτιέρε. Στην άμυνα ο Σαλίνο ξεκίνησε ως δεξί μπακ εάν και είχε κάνει μόνο μία προπόνηση. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μανωλάς και Σιόβας και αριστερό μπακ ο Χολέμπας. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Μανιάτης και Σάμαρης, στα δύο “φτερά” οι Βάις και Κάμπελ και στην κορυφή ο Σαβιόλα με τον Ολαϊτάν. Για τον Ολαϊτάν ήταν το 2ο του ματς ως βασικός με τους Πειραιώτες μετά από εκείνο με τον Λεβαδειακό και αποτέλεσε την “έκπληξη” του Μίτσελ.

Καλά στημένος ο Πανιώνιος, με προβλήματα ο Ολυμπιακός

Στα πρώτα 15 λεπτά η καλά στημένη άμυνα του Πανιωνίου κατάφερε να κρατήσει μακριά την γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού. Έχοντας θετική εικόνα ως προς τα ανασταλτικά του καθήκοντα ο γηπεδούχος βρήκε τον τρόπο να μην απειληθεί επί της ουσίας από τους ερυθρόλευκους.

Η πρώτη “απειλή” ήρθε στο 16' από προσπάθεια και σουτ του Σιόβα με τον Παναγιωτούδη όμως να βάζει το πόδι του και να βγάζει την μπάλα κόρνερ. Στο 21' με σουτ στην κίνηση επιχείρησε να βρει δίχτυα όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Ολυμπιακός ήταν αισθητά δυσλειτουργικός στον άξονά του, μην μπορώντας να παράξει παιχνίδι σε ένα σημαντικό κομμάτι του πρώτου μέρους. Ειδικά ο Μανιάτης έδειχνε να έχει πρόβλημα στο χώρο του κέντρου.

Οι Νεοσμυρνιώτες μάλιστα βγήκαν και μπροστά και απείλησαν τον Ολυμπιακό. Στο 27' ο Παναγιωτούδης βρήκε χώρο και σούταρε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω και πολύ κοντά στο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Δοκάρι ο Ολαϊτάν και ερυθρόλευκη πίεση

Ο Ολαϊτάν που ήταν αρκετά κινητικός για ένα ακόμα παιχνίδι έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Στο 35' ο Νιγηριανός γύρισε ωραία το σώμα του, απέφυγε τον γκολκίπερ του Πανιωνίου και έκανε πλασέ από πλάγια θέση με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να βρίσκει το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του και στο 38' έκανε και άλλη φάση για γκολ.

Στο 38' ο Χολέμπας έκανε την σέντρα με την Μανιάτη να παίρνει την κεφαλιά που έφυγε έξω. Γενικότερα πάντως το πρόσωπο των φιλοξενούμενων δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό στο πρώτο ημίχρονο παρά το πρέσινγκ των τελευταίων 20 λεπτών του. Στις καθυστερήσεις του Α' μέρους ο Σαβιόλα πλάσαρε με τον Γιαννακόπουλο να πέφτει σωστά και να αποκρούει.

Μπήκε πιο αποφασισμένος

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή τους φάση ήρθε στο 55' όταν η μπάλα από τον Ολαϊτάν έφτασε στον Σαβιόλα του οποίου το γύρισμα όμως δεν ήταν καθόλου καλό.

Στο 59' ο Ολαϊτάν σούταρε με τον Γιαννακόπουλο να του λέει “όχι” ενώ όσο περνούσε η ώρα τόσο ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην μπορεί να κάνει την φάση που θα του απέφερε έστω ένα γκολ. Ο Πανιώνιος από την άλλη έχοντας την άμυνά του σε πολύ καλή μέρα κρατούσε γερά το 0-0.

“Λύση” από Βάις, το “τελείωσε” ο Σαβιόλα

Και εκεί που ο Πανιώνιος κρατούσε ανέπαφη την εστία του το “μυαλό” του Σαβιόλα και η εκτελεστική δεινότητα του Βάις έδωσαν την λύση στο 61'. Ο Αργεντινός άσος με πολύ ωραία κίνηση και κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Σλοβάκο που από κοντά πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός αφού ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα σκόραρε ξανά. Στο 75' ο Ολαϊτάν κάνει το γύρισμα από πλάγια θέση με τον Σαβιόλα να έρχεται από πίσω και να σουτάρει για το 0-2 κάνοντας τέσσερα τα φετινά του τέρματα με τον Ολυμπακό.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ενώ το ματς ήταν στις καθυστερήσεις το σουτ του Μανιάτη αποκρούστηκε με μεγάλη δυσκολία από τον γκολκίπερ του Πανιωνίου ενώ το ο Γιαννακόπουλος έβγαλε και το πολύ καλό χτύπημα φάουλ του Βάις.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με τους Πειραιώτες από την μεριά τους να έχουν μόνο ορισμένα μικρά καλά διαστήματα στην απόδοσή τους...

Man of the match: Ο Σαβιόλα. Ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και έβαλε το δεύτερο. Με άλλα λόγια έκανε τα... πάντα για την ομάδα του στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο του Ολυμπιακού για άλλη μία αναμέτρηση αναφορικά με το δημιουργικό κομμάτι. Οι Σάμαρης και Μανιάτης είχαν σημαντικό πρόβλημα στο να βοηθήσουν με μπαλιές και οργάνωση με συνέπεια όλη η ανάπτυξη του Ολυμπιακού να περνάει κυρίως από τα άκρα. Για τον Πανιώνιο “άφαντος” ήταν ο Γιάννου.

Στο ύψος του: Οι Βάις και Ολαϊτάν έχουν βγάλει ιδιαίτερα θετικό πρόσημο από τον αγώνα. Ο πρώτος έφτασε τα τρία γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού, κάνοντας το 0-1. Ο δεύτερος είχε δοκάρι, φάσεις για γκολ και ενώ “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον Σαβιόλα. Οι Ντούνης και Αραβίδης από μεριάς Πανιωνίου ήτα εκείνοι που ξεχώρισαν.

Η γκάφα: Η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου αν και έχει κάνει ένα πολύ καλό ματς “προδώθηκε” στην φάση του γκολ του Βάις. Πιάστηκε “αδιάβαστη” και δέχθηκε το τέρμα του Σλοβάκου.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Βοσκάκης έχει κάνει όπως και οι βοηθοί του λάθη που είχαν να κάνουν κυρίως με το πειθαρχικό κομμάτι και την υπόδειξη φάουλ. Επίσης ελέγχονται και για οφσάιντ που δόθηκαν ιδίως σε φάσεις των Νεοσμυρνιωτών. Ήταν μία βραδιά όπου σε ένα εύκολο ματς δεν τα πήγε και τόσο καλά... Ο Πανιώνιος έχει πάντως αρκετά παράπονα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον Πανιώνιο. Χρειάστηκε λίγο παραπάνω από 60 λεπτά για να ανοίξει το σκορ και γενικά μεγάλη προσπάθεια για να λυγίσει την αντίσταση του άκρως μαχητικού και πολύ καλά στημένου κυανέρυθρου συλλόγου. Οι παίκτες του Μίτσελ δεν έχουν κάνει ένα τόσο καλό παιχνίδι, έχοντας μόνο κάποια καλά δεκάλεπτα στην απόδοσή τους. Αυτά όμως έφτασαν για να πάρουν τη νίκη, να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την “γκέλα” με τον Παναιτωλικό και να διατηρήσουν σε καλά επίπεδα την ψυχολογία τους ενόψει του σημαντικού ευρωπαϊκού αγώνα με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Το σίγουρο είναι πως οι πρωταθλητές οφείλουν να παρουσιάσουν πιο καλή εικόνα στο επικείμενο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός βέβαια αυτήν την στιγμή είναι πρώτος στην βαθμολογία με 16 πόντους.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Καλτσάς, Παναγιωτούδης (80' Ριβέρο), Αραβίδης, Μενδρινός (61' Λάζνικ), Ντούνης, Γιάννου (69' Καμπάνταης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (73' Ντινγκά), Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (56' Σέποβιτς), Βάις, Ολαϊτάν και Σαβιόλα (78' Ντομίνγκες).
gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!