tromaktiko: Γαλλία: Επιβεβαιώθηκε η αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γαλλία: Επιβεβαιώθηκε η αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος



Η εταιρεία γαλλικών σιδηροδρόμων ( SNCF) επιβεβαίωσε ότι ο εκτροχιασμός του τρένου την Παρασκευή κοντά στο Παρίσι προκλήθηκε από... την αποκόλληση μεταλλικού τμήματος που συνέδεε δύο σιδηροτροχιές.

Οι πρώτες έρευνες που έγιναν στον τόπο του δυστυχήματος στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπρετινί-σιρ-Ορζ επιβεβαιώνουν την αρχική υπόθεση σύμφωνα με την οποία ο εκτροχιασμός οφείλεται στην αποκόλληση αυτού του μεταλλικού αμφιδέτη, ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της εταιρείας Γκιγιόμ Πεπί.

Παρουσίασε μάλιστα φωτογραφικό υλικό από την έρευνα που δείχνει τον μεταλλικό σύνδεσμο ο οποίος αποσπάσθηκε από τις γραμμές να είναι σφηνωμένος στη διακλάδωση των σιδηροτροχιών εμποδίζοντας τη διέλευση των τροχών.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την επιθεώρηση των μεταλλικών αμφιδετών του ίδιου τύπου σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας, ενώ παραμένει αναπάντητο πώς ο αμφιδέτης, ο οποίος συγκρατείται στη θέση του με τέσσερα μπουλόνια, αποκολλήθηκε. Η συγκεκριμένη διακλάδωση είχε ελεγχθεί στις 4 Ιουλίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!