tromaktiko: Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. απαντά στις ερωτήσεις «ανώνυμης αναγνώστριας»

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. απαντά στις ερωτήσεις «ανώνυμης αναγνώστριας»



Αφορά Άποψη αναγνώστριας "ΕΚΑΒ: ερωτήσεις ναι, απαντήσεις όμως;"
Διαβάζοντας το δημοσίευμα σχετικά με κάποιες απόψεις/απορίες της ανώνυμης αναγνώστριας (και προφανώς υπαλλήλου του Ε.Κ.Α.Β.) αναφορικά με υπηρεσιακά ζητήματα θεώρησα πως πρέπει να υπάρξει η ανάλογη προσωπική μου απάντηση ώστε να σταματήσει η...
διασπορά ψευδών μηνυμάτων με υπονοούμενα για κακοδιαχείριση αλλά και αδράνεια των τομέων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Ξεκινώντας με το πόρισμα του Εισαγγελέα σχετικά με τα ασθενοφόρα είναι προφανές πως η διοίκηση δεν μπορεί να γνωρίζει την πορεία του, παρά μόνο ο ίδιος ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών που έχει αναλάβει την έρευνα. Άρα μάλλον, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αλλά και στην Τροχαία που έχει λάβει την εντολή ελέγχου από τα τέλη Ιανουαρίου 2013.


Συνεχίζοντας στη σαφή αναφορά περί αδιαφορίας του συνεργείου θα ήθελα να ενημερώσω την αγαπητή αναγνώστρια πως από τον Μάρτιο του 2013 που ανέλαβα τη θέση του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. με συνεχή προσωπικό μου έλεγχο (ακόμη και τα Σαββατοκύριακα) στο συνεργείο, έχω διαπιστώσει πως τηρούνταν και συνεχίζουν να τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης των ασθενοφόρων. Κατά τον ίδιο τρόπο τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό διαδικασίες σχετικά με την προμήθεια των ανταλλακτικών (των οποίων η προμήθεια ελέγχεται από ειδικές επιτροπές προμηθειών).

Αναφορικά με τις επισημάνσεις για την οροφή του 3ου ορόφου (όπου είναι εγκατεστημένο το τηλεφωνικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β.) θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αφορά ένα έργο προηγούμενων διοικήσεων (η παραλαβή του έργου έγινε τον Μάιο 2012) και από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα, με προσωπική μου ευθύνη, έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες εντοπισμού και αποκατάστασης του προβλήματος. Ήδη έχει σταλεί δείγμα στο Χημείο του Κράτους και περιμένουμε απάντηση, ενώ ολοκληρώνονται οι μετρήσεις του αέρα του χώρου ώστε να δούμε τις πιθανότητες μόλυνσης του. Συμπληρωματικά δείγμα της οροφής έχει σταλεί και στο εργοστάσιο κατασκευής του στην Ιταλία ώστε να δοθεί και από εκεί η ανάλογη απάντηση σχετικά με το πρόβλημα. Εν των μεταξύ, έχοντας θέσει ως προσωπικό στόχο την επίλυση του όλου θέματος σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχω δώσει εντολή προσωρινής μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου σε άλλο χώρο.

Δεδομένου πως κύριος στόχος μου, ως προέδρου, είναι η επίλυση (όσο αυτό είναι εφικτό και εξαρτάται από προσωπικές μου αποφάσεις) και η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που δυσχαιρένουν την τέλεση του κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β., με τις εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού (με δωρεάν κατάλυση και διατροφή ανά περίπτωση) προσπαθούμε να τονώσουμε τους τομείς που βρίσκονται στις τουριστικές περιοχές ανά την επικράτεια (πιστεύω να καταλαβαίνετε τους λόγους). Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως ένας από τους ρόλους της διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. είναι να σχεδιάζει σωστά και στρατηγικά όλες τις ενέργειες παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες αυτής της χώρας, και για αυτό τον λόγο έχει προβλεφθεί ανάλογα και ο τρόπος που οι ΕΚΑΒίτες που θα μετακινηθούν θα πάρουν τις άδειες τους (κατά την επιστροφή τους στην έδρα), έτσι ώστε να μην επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.

Σχετικά με το σχόλιο σας για το προσωπικό του γραφείου μου, θα ήθελα να γνωρίζετε πως από την ημέρα που έχω αναλάβει καθήκοντα, δεν έχω προβεί σε καμία αλλαγή στο προσωπικό, αποσκοπώντας στην εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του γραφείου.

Παράλληλα, επειδή πολύ σωστά αναφέρετε πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα(και προφανώς ούτε η Μυτιλήνη), από τον Μάρτιο του 2013 που ανέλαβα τη διοίκηση έχω επισκεφτεί το 80 % των τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στην Ελλάδα, βρισκόμενος σε μία συνεχή προσπάθεια καταγραφής αλλά και επίλυσης των προβλημάτων τους. Πληροφοριακά ήδη έχω πραγματοποιήσει επισκέψεις στους τομείς της Βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Μυτιλήνης, Κορίνθου, Αγρινίου, Άμφισσας, Λιβαδειάς και Θήβας ενώ είναι προγραμματισμένες και άλλες σε υπόλοιπους τομείς.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, μέχρι στιγμής, εγώ προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει κάτι που να αποδεικνύει την μη ύπαρξη γνώσεων και δυνατοτήτων των Διευθυντών του Ε.Κ.Α.Β. και για αυτό δεν μπορώ να συμμετάσχω σε έναν διάλογο μαζί σας χωρίς ίχνος βάσης και εμπεριστατωμένων παραδειγμάτων. Πέρα τούτου, έχω ως αρχή (προσωπική και επαγγελματική), να παρέχω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου στις περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη, εξ ου και λειτούργησα με άμεσες λύσεις (ασθενοφόρο, μοτοσικλετιστές, προσωπικό κλπ) και για την Χαλκιδική, τη Ρόδο, τον Βόλο αλλά και πολλές άλλες περιοχές που χρειαζόταν τόνωση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή…

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες του κου αντιπροέδρου του Ε.Κ.Α.Β., υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση του ΔΣ που ορίζει τις ακριβείς αρμοδιότητες του. Ενδεικτικά σας αναφέρω πως είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό την εποπτεία και την λειτουργία του ΙΕΚ Ε.Κ.Α.Β. και όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ αλλά και για το συντονισμό της επιτροπής αναθεώρησης του Οργανισμού, ενώ έχει υπό την επίβλεψη του κάποιες συμπληρωματικές λειτουργίες του Ε.Κ.Α.Β συνδράμοντας τον πρόεδρο σε διοικητικά θέματα.

Αναφορικά με το θέμα της ύπαρξης ιδιωτικών ασθενοφόρων, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως με το ζήτημα ασχολείται το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και ανάλογες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ κλπ). Ειδικά για την απορία σας περί του αν αληθεύει πως ΕΚΑΒίτες έχουν εργασιακές σχέσεις με ιδιωτικές κλινικές και ασθενοφόρα, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σε εμένα προσωπικά ουδέποτε έφτασε κάποια επώνυμη και συγκεκριμένη καταγγελία ώστε να προβώ στις ανάλογες προβλεπόμενες ενέργειες.

Αγαπητή «ανώνυμη αναγνώστρια», κλείνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεδομένου του ότι βρίσκομαι καθημερινά στο γραφείο μου από τις 7:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ έχοντας την πόρτα μου πάντα ανοικτή σε οποιονδήποτε τον απασχολεί πραγματικά η επίλυση των προβλημάτων του Ε.Κ.Α.Β., θα χαρώ πολύ να με επισκεφτείτε και να μου θέσετε αναλυτικά όλους τους προβληματισμούς σας. Κατόπιν αυτών όμως να μου επιτρέψετε μιας και μου δώσατε βήμα δημόσιας έκφρασης, να δώσω μια συμβουλή προς όλους όσοι έχουν ευήκοα ώτα, μια συμβουλή που έγκειται στο ότι πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε με τις ανάλογες πράξεις και στάσεις να καλυτερεύσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ε.Κ.Α.Β. προς του πολίτες αλλά και να αναδείξουμε τον καθημερινό αγώνα όλων των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Εγώ προσωπικά με αυτές τις αρχές ανέλαβα την διοίκηση και με αυτές τις αρχές κινούμαι και πορεύομαι καθημερινά.

Φιλικά,
Ο Πρόεδρος
Παπαγιαννίδης Δημήτριος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!