tromaktiko: Με επιτυχία το αγωνιστικό τριήμερο Σύγχρονου Τάβλι

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Με επιτυχία το αγωνιστικό τριήμερο Σύγχρονου Τάβλι



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό τριήμερο του Σύγχρονου Τάβλι (backgammon) που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon και ο ...
Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας, το οποίο διεξήχθη στην Καρδίτσα, στους φιλόξενους και άνετους χώρους του Thessalikon Grand, από 31/5 έως 2/6. Στο τριήμερο αυτό έγινε η δέκατη και τελική συνάντηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος με συμμετοχή όλων των μεγαλύτερων παικτών που προσήλθαν από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα διεξήχθη και το7ο τουρνουά του Φ.Ο.Κ. με συμμετοχή πολλών Καρδιτσιωτών αλλά και παικτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon. Η όλη διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Αντώνη Μαλτεζόπουλου, του πρωτοπόρου λάτρη του αθλήματος ο οποίος έκανε μεγάλο αγώνα επί σειρά ετών για την διάδοση και την ανάπτυξη του Backgammon στην Ελλάδα.

Η πανελλήνια αυτή συνάντηση ήταν η τρίτη, μετά από πολλά χρόνια, που διεξήχθη στην πόλη μας. Η πρώτη είχε διεξαχθεί το 1994 και η δεύτερη το 1996 και ήταν έμπνευση και πρωτοβουλία του Ανδρέα Καραμπινά και του αείμνηστου Αντώνη Μαλτεζόπουλου. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι σε εκείνους τους αγώνες πρώτευσαν, το 1994 ο Δημήτρης Νταλαμπίρας στο παραδοσιακό τάβλι και το 1996 ο Κώστας Τσουπαρόπουλος στο Σύγχρονο Τάβλι.

Μετά από 17 χρόνια λοιπόν το πανελλήνιο τάβλι ξαναήρθε στην πόλη μας, με πρωτοβουλία και πάλι του Ανδρέα Καραμπινά και με την ευθύνη της οργάνωσης της επιτροπής Σύγχρονου Τάβλι του Φ.Ο.Κ.

Κατά την διάρκεια των αγώνων, με σεμνή τελετή και σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, τιμήθηκαν για την πολύχρονη προσφορά τους παλαίμαχοι Καρδιτσιώτες ταβλαδόροι. Πρόκειται για τους Λάμπρο Τσαρουχά, Γιώργο Παύλου και Γιώργο Γκουντάρα.

Στο αγωνιστικό μέρος του τριημέρου διεξήχθησαν οι αγώνες του 7ου τουρνουά του Φ.Ο.Κ. όπου παρ' όλο που αγωνίστηκαν και πολλοί φιλοξενούμενοι παίκτες, τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν Καρδιτσιώτες αθλητές. Μετά από σκληρούς αγώνες πρώτευσε ο Ευάγγελος Λωρίδας ενώ ο Φώτης Φώτος κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Επίσης διεξήχθη η 10η και τελική αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στο Main πρώτευσε ο Στέφανος Μπονάνος, ο οποίος με την νίκη του αυτή έλαβε απ' ευθείας πρόκριση για την τελική 12α του πρωταθλήματος, και δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Χιωτίνης. Στο Consolation πρώτος ήταν ο Γιώργος Πεταλάς και δεύτερος ο Φώτης Καρτέρης ενώ στο Last Change πρώτευσε ο Γιάννης Πασιαλής.

Η οργανωτική επιτροπή του Φ.Ο.Κ. ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, την εταιρία εμφιαλωμένου νερού «ΘΕΟΝΗ» για την χορηγία της καθώς και το Thessalikon Grand για την διάθεση των άνετων και φιλόξενων χώρων του.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!