tromaktiko: Πανελλήνιος σύλλογος μηχανικών και τεχνικών ΕΡΤ: Διάρρηξη των κτηρίων της ΕΡΤ στην Μεσσηνία και την Αρκαδία

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πανελλήνιος σύλλογος μηχανικών και τεχνικών ΕΡΤ: Διάρρηξη των κτηρίων της ΕΡΤ στην Μεσσηνία και την Αρκαδία



Από το Γραφείο Τύπου
Στις 15 Ιουνίου 2013 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάρρηξης των...
κτηρίων του ΟΤΕ και της ΕΡΤ, στα οποία βρίσκονται τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ, του Καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού NOVA, στον Λυκόδημο, στον Αετό, στην Ασέα και στα Δολιανά. Η παράνομη αυτή ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή όχι μόνο της λειτουργίας όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, αλλά και του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού καναλιού NOVA, τα μηχανήματα του οποίου βρίσκονται και σε κτήρια του ΟΤΕ που έχουν παραχωρηθεί για χρήση, στην ΕΡΤ.

Η επιχείρηση αυτή έγινε με πλήρη άγνοια της Εισαγγελίας Καλαμάτας, της Εισαγγελίας Τρίπολης και των Αστυνομικών Διευθύνσεων Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Πελοποννήσου παρότι κυβερνητικοί παράγοντες είχαν ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες την Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ότι ίσως ζητηθεί η συνδρομή της για την διακοπή των εκπομπών της ΕΡΤ.

Στις 16/06/2013 μετά από επίσκεψη των τεχνικών της ΕΡΤ που είναι χρεωμένοι τα μηχανήματα της ΕΡΤ και του τεχνικού, του συνδρομητικού καναλιού, στα κέντρα εκπομπής, διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιαστεί η περίφραξη των χώρων. Επίσης είχαν διαρρηχθεί οι πόρτες των κτηρίων στα οποία έχουν εγκατασταθεί όλα τα μηχανήματα και οι πομποί της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού καναλιού NOVA και είχαν ξανακλείσει με άλλο λουκέτο. Με την αλλαγή των λουκέτων, οι εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση μηχανημάτων που τους είναι χρεωμένα. Σημειώνεται ότι οι τεχνικοί είχαν ζητήσει από το απόγευμα της 15ης Ιουνίου την συνδρομή της Αστυνομίας αλλά το αίτημα αυτό δεν ικανοποιήθηκε.

Οι «άγνωστοι» οι οποίοι παραβίασαν την είσοδο στα κτήρια του ΟΤΕ και τις ΕΡΤ, για να εισέλθουν από «υπερβάλλοντα ζήλο» και «άγνοια» έκλεισαν τα μηχανήματα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής αλλά και τον πομπό του συνδρομητικού καναλιού NOVA. Οι ενέργειες αυτές πιθανόν να έχουν προκαλέσει βλάβες και στα μηχανήματα που αποτελούν περιούσια του Ελληνικού Λαού και στα μηχανήματα ιδιωτικού συνδρομητικού καναλιού, αφού προφανώς οι παράνομες αυτές ενέργειες έγιναν από μη εξειδικευμένους τεχνικούς.

Στις 17/06/2013 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά (2013/2589) κατά παντός υπευθύνου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Καλαμάτας, από τους τεχνικούς της ΕΡΤ, που είναι χρεωμένοι τα μηχανήματα του κέντρου εκπομπής. Μέσα στους μάρτυρες ήταν και ο συνεργάτης του συνδρομητικού καναλιού NOVA.

Οι τεχνικοί των Δολιανών και Ασέας (που είναι χρεωμένοι τα μηχανήματα των εγκαταστάσεων) κατήγγειλαν το γεγονός στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Σταδίου Τεγέας Αρκαδίας, αλλά οι αστυνομικοί δεν συνέδραμαν, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «δεν είστε πια εργαζόμενοι της ΕΡΤ»!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί τριημέρου, απ’ το συμβάν, οι Αστυνομικές Αρχές διαβεβαίωναν τους συναδέλφους μας ότι θα πάνε μαζί τους στα Κέντρα Εκπομπής, για να βγάλουν τα λουκέτα των εισβολέων και να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Στέφανος Χατζάκης

Η Γενική Γραμματέας
Αναστασία Τιμοθέου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!