tromaktiko: Application εντοπίζει τη δραστηριότητα των κατοικιδίων

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Application εντοπίζει τη δραστηριότητα των κατοικιδίων



Οι λάτρεις των σκύλων και των γάτων θα μπορούν να διασφαλίζουν ότι τα κατοικίδιά τους ασκούνται και διατρέφονται σωστά χάρη σε μία... νέα εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο που θα εντοπίζει πόση ώρα το ζώο παίζει, τρέχει, κοιμάται και τρώει. Ονομάζεται Whistle και είναι μία εφαρμογή για το iPhone που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Με την βοήθεια ενός πομπού στο κολλάρο του σκύλου, η εφαρμογή μπορεί να εντοπίζει τις αλλαγές στις κινήσεις του μέσα στη μέρα και να συγκρίνει, μάλιστα, την δραστηριότητά του με εκείνη άλλων σκύλων της ίδιας ράτσας.

Η εφαρμογή κατασκευάστηκε με την βοήθεια κτηνιάτρων και στοχεύει στο να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να εντοπίζουν από τα πρώτα στάδια τα προβλήματα υγείας του σκύλου τους εμφανίζοντας τις αλλαγές στην δραστηριότητα και την συμπεριφορά του και συγκρίνοντάς την με εκείνη άλλων ζώων της ίδιας ηλικίας, ράτσας και βάρους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εφαρμογή, για παράδειγμα, ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του ζώου για τυχόν αλλαγές στην συμπεριφορά του, όπως για παράδειγμα αν ξαφνικά ξυπνάει στη μέση της νύχτας. Η συσκευή θα κοστίζει σχεδόν 100 δολάρια, ενώ η εφαρμογή στο κινητό είναι δωρεάν. Για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων που θέλουν να εντοπίζουν που βρίσκεται ο σκύλος ή η γάτα τους, υπάρχει η εφαρμογή Tagg για τις συσκευές iPhone και Android που θα τους παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Διαθέτει GPS και επίσης τοποθετείται στο κολλάρο του κατοικιδίου ώστε να εντοπίζει που βρίσκεται πάνω σε έναν χάρτη. Οι χρήστες της θα λαμβάνουν επείγουσα ειδοποίηση στο κινητό τους αν το κατοικίδιό τους απομακρυνθεί από μία συγκεκριμένη περιοχή, ενώ θα παρακολουθούν και τις δραστηριότητές του. Η Tagg θα κοστίζει περίπου 100 δολάρια και θα έχει μηνιαία συνδρομή σχεδόν 8 δολαρίων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!