tromaktiko: «Διώχνουν δημόσιους υπαλλήλους και προσλαμβάνουν Ιεροδιδάσκαλους της Ισλαμικής θρησκείας στις Μουφτείες»

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

«Διώχνουν δημόσιους υπαλλήλους και προσλαμβάνουν Ιεροδιδάσκαλους της Ισλαμικής θρησκείας στις Μουφτείες»



από το Γραφείο Τύπου
Φέτος 1.310.000 ευρώ θα δώσει η Κυβέρνηση σε 90 Μουφτήδες, για τριπλάσιους του χρόνου 3.500.000 ευρώ.
Την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση αποφασίζει την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων -επακριβώς πόσων κανείς δεν γνωρίζει-μέσα στον Μάιο και στέλνει στη διαθεσιμότητα 12.500 τον Ιούνιο, και άλλους τόσους μέχρι το Δεκέμβριο αλλού εμφανίζεται “γαλαντόμα”.

Προχωρά τώρα δε, σε εκατοντάδες προσλήψεις Μουφτήδων για την Μουσουλμανική μειονότητα, πό τις οποίες φορτώνεται με αρκετά εκατομμύρια ο κρατικός προϋπολογισμός,.

Την ίδια ώρα όμως αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει την παράκληση χιλιάδων Ελλήνων Ορθόδοξων κατοίκων της Ελληνικής περιφέρειας και κυρίως των χωριών και των κωμοπόλεων, να έχουν παπά στην Εκκλησιά τους να λειτουργήσει.

Διορίζει Μουφτήδες που θα πληρώνει κάθε χρόνο 3,5 εκ. Ευρώ ο δεινοπαθών Ελληνικός λαός, Ελληνικός και την ίδια μέρα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, εξερχόμενος από την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 23-4-2013 αποκάλυψε το απεχθές σχέδιο του “αποκεφαλισμούς” δια των απολύσεων και της επιστροφής στην εποχή της πλατείας Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με τον Υπουργό της ΔΗΜ.ΑΡ., μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν απολυθεί 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και μέσα στο 2014 οι υπόλοιποι 11.000. Έτσι εκτός από τους επίορκους θα εκδιωχθούν και αυτοί των οποίων οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί καταργούνται.

Τα σημεία της ΚΥΑ (υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Παιδείας Κωνταντίνο Αρβανιτόπουλο), που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα, έχουν ως εξής:

«…από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης για την πρόσληψη90 ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας για χρονικό διάστημα 9 μηνών προκαλείται δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, ανερχόμενη στο ύψος των 1.310.000 ευρώ περίπου για το τρέχον οικονομικό έτος, η οποία θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 19-230…».

«Η ετήσια δαπάνη για κάθε επόμενο έτος για την πρόσληψη, κατ΄ ανώτατο όριο, 240 ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας ανέρχεται στο ύψος των 3.500.000 ευρώ περίπου και θα αντιμετωπίζεται με την πρόβλεψη και εγγραφή του ποσού στους ΚΑΕ 0342 και 0352 του Ειδικού Φορέα 19-230 «Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων» του τακτικού προϋπολογισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.ΠΑ.».

Επειδή εδώ και τρία χρόνια έχουν απαγορευτεί -σχεδόν απόλυτα- διορισμοί εργαζομένων που τους μισθούς τους θα καταβάλλει ο “δημόσιος κουβαρνάς”.

Επειδή εδώ και τρία χρόνια που έχει κλείσει η στρόφιγγα των διορισμών για τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς κληρικούς αφού όπως έχει διευκρινίσει ισχύει και στον δικό τους κλάδο η αναλογία: μια πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις.

Επειδή όπως έχει απαντήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βουλή αλλά και στην Ιερά Σύνοδο, οι ιερωμένοι εντάσσονται στην κατηγορία μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και επομένως εμπίπτουν στο πρόγραμμα του περιορισμού των δαπανών στο Δημόσιο.

Επειδή εκατοντάδες χωριά και Κωμοπόλεις της Ελληνικής Περιφέρειας διαμαρτύρονται ότι στις ενορίες τους δεν εκπλήρωσαν ούτε την Μεγάλη Εβδομάδα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και δεν ικανοποίησαν ούτε τις λατρευτικές τους ανάγκες επειδή δεν έχουν παπά γιατί υπάρχουν πολλά κενά και με την εφαρμογή του μέτρου δεν πρόκειται να καλυφθούν ποτέ.

Επειδή σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τίτλο «Καθορισμός μηνιαίων αποδοχών των Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας στις Μουφτείες της Θράκης», το κράτος θα επιβαρυνθεί φέτος με 1.310.000 ευρώ για πρόσληψη 9μηνης διάρκειας 90 Μουφτήδων στην Θράκη.

Επειδή όμως η κυβέρνηση δεν σταμάτησε εδώ, αποφασίζοντας με την ίδια ΚΥΑ να τριπλασιάσει σχεδόν από του χρόνου τον αριθμό (240) τις προσλήψεις Μουφτήδων.

Επειδή για την συνολική αμοιβή των οποίων προβλέπει ποσό 3.500.000 ευρώ (14. 500 κατ’ άτομο) το χρόνο!

Επειδή δεν προσδιορίζεται για πόσα χρόνια το ελληνικό δημόσιο θα προσλαμβάνει 240 Μουφτήδες ετησίως, καταβάλλοντας τους 3.500.000 ευρώ το χρόνο!

Επειδή περίτρανα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση όπου θέλει να διαθέσει κονδύλια τα βρίσκει, ακόμη και κατά την αυστηρότερη περίοδο δημοσιονομικής πειθαρχίας που ταυτόχρονα, δείχνει άτεγκτη στην μείωση του αριθμού των μισθοδοτούμενων από το Κράτος.

Για όλα τα παραπάνω καλείται ο κ. Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν:
Ο Πρωθυπουργός θα δώσει εντολή να καλυφτούν αμέσως όλα τα κενά των Ιερών Ναών, όπου εκκλησιάζονται οι Έλληνες Ορθόδοξοι, όπως έπραξε για τους Μουσουλμάνους της Θράκης; 

Πώς “κατάφεραν” να ξεγελάσουν τους Τροικανούς επιτρόπους και να βολέψουν με διορισμούς τους Μουφτήδες του Ισλάμ; 

Μπορούν λοιπόν με τον ίδιο τρόπο, τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες να καλύψουν και τα κενά των Ορθόδοξων ενοριών, πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών; 

Πώς μπορούν και βρίσκουν “παραθυαράκια”και εκατομμύρια ευρώ για τους Ισλαμίτες Ιεροδιδάσκαλους, αλλά είναι αδύνατον να βρουν αντίστοιχα κονδύλια από το κρατικό προυπολογισμό για την κάλυψη των Θρησκευτικών και λατρευτικών αναγκών της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορολογουμένων Ελλήνων; 

Τόσα χρόνια, τόσες Ελληνικές Κυβερνήσεις, τόσοι Υπουργοί γιατί δεν ξόδευαν τόσα εκατομμύρια για τους Μουφτήδες;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Νικολόπουλος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!