tromaktiko: Πακιστάν: 16 παιδιά νεκρά από φωτιά σε σχολικό λεωφορείο

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πακιστάν: 16 παιδιά νεκρά από φωτιά σε σχολικό λεωφορείο



Τουλάχιστον 16 παιδιά και μια δασκάλα σκοτώθηκαν το πρωί στο κεντρικό Πακιστάν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές... 'Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Νταρ Άλι Χάτακ, το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 24 παιδιά σε ένα ιδιωτικό σχολείο στα προάστια της Γκουτζράτ, στην επαρχία Πεντζάμπ, περίπου 110 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης.

«Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που βρισκόταν σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από το σχολείο των παιδιών», σημείωσε ο Νταρ Άλι Χάτακ, εκφράζοντας την λύπη του για τον θάνατο τουλάχιστον 16 μαθητών, ηλικίας από 5 ως 15 ετών, και μιας δασκάλας.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά άλλοι πέντε μαθητές, οι οποίοι διακομίστηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ το Reuters μεταδίδει ότι 10 παιδιά έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη και το Γερμανικό Πρακτορείο ότι τραυματίστηκαν επτά παιδιά.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά μέσα δείχνουν ότι το σχολικό λεωφορείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από σπινθήρα που προκλήθηκε την ώρα που ο οδηγός του λεωφορείου άλλαζε την πηγή τροφοδοσίας καυσίμου του οχήματος, περνώντας από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Χάτακ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η φιάλη του φυσικού αερίου είχε παραμείνει άθικτη.

Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο της αστυνομίας της Γκουτζράτ, ο οδηγός του σχολικού εγκατέλειψε το όχημα μετά το δυστύχημα. Ο ασκών προσωρινά χρέη πρωθυπουργού στην χώρα, ο Μιρ Χάζαρ Χαν Χόσο, δήλωσε συγκλονισμένος από το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Στο Πακιστάν πολλά οχήματα χρησιμοποιούν πετρέλαιο και πεπιεσμένο φυσικό αέριο, ένα φθηνό καύσιμο που χρησιμοποιείται για τα μικρά οχήματα, τα ταξί και τα λεωφορεία.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση έχει εκδώσει προειδοποιήσεις να μην χρησιμοποιούνται μη εγκεκριμένες φιάλες αερίου, αλλά δεν έχει κατορθώσει να σταματήσει την χρήση τους μέχρι στιγμής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!