tromaktiko: Δράση Εθελοντικής Ανακαίνισης Γυμνασίου Άνοιξης

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δράση Εθελοντικής Ανακαίνισης Γυμνασίου Άνοιξης



Την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η δράση της εθελοντικής ανακαίνισης του Γυμνασίου Άνοιξης, όπως σχεδιάστηκε από τον Σύλλογο Γονέων, με την...
συμμετοχή της Διευθύντριας, καθηγητών και την τεχνική και υλική υποστήριξη του Δήμου Διονύσου.

Από το πρωί στις 9πμ έως αργά το απόγευμα στις 7μμ, περισσότερα από 55 άτομα, γονείς, καθηγητές αλλά κυρίως περίπου 20 παιδιά κατανόησαν το νόημα της εκδήλωσης και συμμετείχαν ενεργά αφιερώνοντας από τον πολύτιμο χρόνο τους, καθαρίζοντας, βάφοντας, φτιάχνοντας κήπους και επισκευάζοντας μικροζημιές, στο χώρο που ζούνε τη μισή μέρα της ζωής τους, αντιμετωπίζοντάς τον, ως το δεύτερο σπίτι τους.

Η χαρά της δημιουργίας, ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία, η συναίσθηση της υπευθυνότητας, και η κατανόηση της αλληλοϋποστήριξης και της συλλογικότητας, ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα.

“Η ανάπτυξη του εθελοντισμού και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο, αποτελεί βασική φιλοσοφία και αντίληψη των ενεργών μελών του συλλόγου γονέων Γυμνασίου Άνοιξης και όλου του ΔΣ.

Ο στόχος μας με την οργάνωση της δράσης αυτής δεν ήταν να γίνουν απλώς κάποιες απαραίτητες εργασίες ή επισκευές, που 2-3 συνεργεία του Δήμου ή κάποιο εξωτερικό με εργολαβία θα μπορούσαν να τα κάνουν, αλλά μέσα από πράξεις εθελοντισμού να δώσουμε το ερέθισμα και τη δυνατότητα σε γονείς, παιδιά αλλά και σε εμάς τους ίδιους, να γίνουμε ενεργοί πολίτες της κοινότητάς μας.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει εθελοντής είτε μέσω σωματείων (πχ Πολιτικής Προστασίας, Αιμοδοσίες κτλ) είτε μεμονωμένα . Εθελοντής είναι εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Άνοιξης, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν και προσέφεραν στη δράση μας, είτε ήταν γονείς του σχολείου, είτε όχι (γιατί υπήρχαν και τέτοιοι), τη Διευθύντρια κα Ε. Κρεμμύδα και τους καθηγητές κ.κ. Καρκόγλου, Χρυσάνθου και Κόνιαρη για την ενεργή συμμετοχή, αρωγή και καθοδήγηση των παιδιών, το Δήμο Διονύσου για την άμεση ανταπόκριση του αιτήματός μας, με τη διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών και τεχνικών συνεργείων που ζητήσαμε, το φούρνο “ΚΑΡΡΑΣ” στη Λεωφ. Μαραθώνος, το Σούπερ Μάρκετ “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” και το κρεοπωλείο “ΚΟΝΤΑΚΗΣ”, που φρόντισαν όλη την μέρα για το κολατσιό, τους καφέδες και τα φαγητά της εκδήλωσης, το Φυτώριο “Μ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ” για την προσφορά των φυτών και την επιμέλεια της διαμόρφωση των εσωτερικών παρτεριών, την εταιρεία “IZO-TEC” για τα μονωτικά και βέβαια ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά, των οποίων η συμμετοχή ήταν η καλύτερη επιβράβευση στην προσπάθεια όλων μας.




Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Μάριος Λουκάτος
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Άνοιξης “
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!