tromaktiko: Άρτα: Άσκηση πυρόσβεσης στο Δημαρχείο

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Άρτα: Άσκηση πυρόσβεσης στο Δημαρχείο



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Άρτας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ετήσια άσκηση ετοιμότητας – εκπαίδευσης προσωπικού που αφορά... εγκαταστάσεις με μεγάλη επικινδυνότητα από άποψη πυροπροστασίας (υψηλή συγκέντρωση ατόμων, μεγάλη ποσότητα εύφλεκτων και λοιπόν επικινδύνων ουσιών κτλ)

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο του υπογείου και 2ου ορόφου του Δημαρχείου, διάσωση εγκλωβισμένων πολιτών από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου και από το υπόγειο του κτιρίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με 3 οχήματα που έφτασαν στο χώρο του συμβάντος σε ελάχιστο χρόνο από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυροπροστασίας του Δημαρχείου. Έγινε εγκατάσταση χαμηλής πίεσης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο υπόγειο και τον 2ο όροφο. Ο απεγκλωβισμός των πολιτών έγινε με την χρησιμοποίηση του βραχιονοφόρου οχήματος της Υπηρεσίας από τον 2ο όροφο.

Παράλληλα έγινε και ανάπτυξη του διασωστικού στρώματος για απεγκλωβισμό από τον 1ο όροφο. Έγιναν επίσης απεγκλωβισμοί τραυματισθέντων ατόμων από ομάδα διάσωσης με χρήση φορείου.
epirus-tv-news.blogspot.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!