tromaktiko: Απολέπιση προσώπου με βάση την παπάγια

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Απολέπιση προσώπου με βάση την παπάγια



Η παπάγια είναι ένα τροπικό φρούτο με πολλές βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά. Στην Ασία και την Αφρική, χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως... ένα αποτελεσματικό εργαλείο ομορφιάς. 

Πλέον όμως αυτό το φρούτο έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται ως φυσικό μέσο ομορφιάς σε πολλά εξωτικά ιαματικά λουτρά και σε άλλα πολυτελή κέντρα ομορφιάς.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στο να γίνει το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Η βιταμίνη Α και η C βελτιώνουν τον τόνο του δέρματος και την υφή του, ενώ η βιταμίνη Ε κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λείο και απαλό, ενώ παράλληλα αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης. Ένα ειδικό θρεπτικό συστατικό που βρέθηκε στην παπάγια είναι ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη. Η παπαΐνη της παπάγιας αποτελεί έναν αποτελεσματικό παράγοντα ομορφιάς, αφού το ένζυμο αυτό κάνει το δέρμα σας απαλό και το τονώνει.

Η παπαΐνη αποτρέπει τα σημάδια της γήρανσης, αλλά και θρέφει το δέρμα σας. Πέρα από αυτό, η παπάγια είναι επίσης πλούσια σε αντι-οξειδωτικά τα οποία προστατεύουν την βλάβη του δέρματος. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι έχει γίνει τόσο δημοφιλής σε θεραπείες ομορφιάς. Μπορείτε να κάνετε μια μάσκα προσώπου από παπάγια για να κρατήσετε το δέρμα σας λαμπερό, υγιές και νεανικό. Η σπιτική αυτή μάσκα είναι εύκολη και οικονομική.

Θα χρειαστείτε:

- 2-3 φέτες ώριμης παπάγιας
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1/2 της κουταλιάς της σούπας χυμό από λεμόνι
- 2-3 κουτάλια της σούπας κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής:

Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα, πάρτε μια ώριμη παπάγια και κόψτε τη σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τη στο μπλέντερ μαζί με την καστανή ζάχαρη, το μέλι και το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε έναν πολτό, βγάλτε το από το μπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά και η μάσκα προσώπου σας με παπάγια είναι έτοιμη για χρήση.

Τρόπος εφαρμογής:

Κάντε απαλό μασάζ με τη μάσκα της παπάγιας για 5-10 λεπτά. Μετά από αυτό, αφήστε την να παραμείνει στο πρόσωπο σας για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε τη με ζεστό νερό για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα.

Πέρα από την παπάγια, όλα τα άλλα υλικά που περιέχει η μάσκα λειτουργούν ευεργετικά με τον δικό τους τρόπο. Πρόκειται για μια μάσκα «όλα σε ένα» που καθαρίζει τον τόνο του δέρματος σας, απολεπίζει, ενυδατώνει και φωτίζει το δέρμα σας.

Η παπάγια διαθέτει ισχυρές φυσικές δυνατότητες για απολέπιση του δέρματος και για να το καταστήσει υγιές και απαλό. Από την άλλη η καστανή ζάχαρη ενεργεί επίσης ως φυσικό απολεπιστικό για να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενώ παράλληλα απελευθερώνει τα φυσικά έλαια που θα ενυδατώσουν το δέρμα σας κάνοντας το λείο και απαλό. Το μέλι θα βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων και των ουλών και θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ακόμη και ομοιόμορφο σε τόνο. Τέλος, ο φρέσκος χυμός λεμονιού δρα ως φυσικό λευκαντικό, φωτίζοντας την επιδερμίδα σας και η κρέμα γάλακτος θρέφει το δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε αυτή την μάσκα παπάγιας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για κάποιο διάστημα και θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας σε συνδυασμό με την παπάγια για να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου που να ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος.
beautetinkyriaki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!