tromaktiko: Λευκάδα: Σκότωσε με κλωτσιές τη γάτα ενώ έτρωγε

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Λευκάδα: Σκότωσε με κλωτσιές τη γάτα ενώ έτρωγε



Το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου η Αλίκη Μακρυγιώργου πρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας μαζί με άλλους δύο εθελοντές βρήκε σκοτωμένη τη γάτα, που βλέπετε στις φωτογραφίες, στο χωριό... Λυγιά. Η γάτα – ηλικίας 7 χρόνων – ήταν υπό την φροντίδα του σωματείου από τη μέρα που γεννήθηκε. Ήταν στειρωμένη, εξαιρετικά φιλική και την παρέα της απολάμβαναν κάτοικοι της περιοχής αφού την άφηναν να ξαπλώνει ακόμα και μέσα στα σπίτια τους.

Το σημείο που βρέθηκε (σ’ ένα μικρό δρομάκι που οδηγεί σε συγκρότημα κατοικιών και στο ξενοδοχείο «Θαλερό», το οποίο δεν είναι σε λειτουργία αυτή την εποχή) αλλά και η κατάσταση του πτώματος (δεν είχε κανένα ίχνος τροχαίου ατυχήματος ή δηλητηρίασης) έβαλε τους φιλόζωους σε σκέψεις.

Το πιο περίεργο όμως ήταν ότι το στόμα της ήταν σφιγμένο και ανάμεσα στα δόντια ήταν σφηνωμένη μία μπουκιά φρέσκο αμάσητο χόρτο (γκαζόν).

Γι’ αυτό και τα μέλη του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας πήραν το πτώμα της και το πήγαν στον κτηνίατρο για να μάθουν πως πέθανε. Μετά από την εξέταση και κοιτάζοντας την ακτινογραφία, σοκαρισμένοι όλοι, άκουσαν τον κτηνίατρο να λέει: «η γάτα σκοτώθηκε με δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά, ενώ έτρωγε χόρτα».


Στην γνωμάτευση ο γιατρός εξηγεί: «υπάρχει εκτεταμένη ρήξη του κοιλιακού τοιχώματος και έξοδος τμήματος του εντέρου από αυτό το τμήμα».

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο το ζώο σκοτώθηκε εκείνο το πρωί μεταξύ των ωρών 08:00 με 10:00. Το στόμα της σφίχτηκε δυνατά από τον φρικτό πόνο που ένιωσε, πριν καλά - καλά μασήσει το χόρτο το οποίο μόλις είχε δαγκώσει, όταν δέχτηκε την κλωτσιά στην κοιλιά.

Ενδεχομένως αυτή να ήταν η μοιραία κλωτσιά. Όμως το ανθρωπόμορφο κτήνος συνέχισε να την κλωτσάει με αποτέλεσμα να της σπάσει και ένα δόντι.

Τα μέλη του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας τονίζουν: «Το σημείο που βρήκαμε την γάτα, μέρος όπου πουθενά τριγύρω δεν υπάρχουν παρόμοια χόρτα, δείχνει ότι ο δράστης θέλησε είτε να μεταφέρει τη γάτα στα σκουπίδια.

Ίσως να μην πρόλαβε λόγω πιθανής ξαφνικής εμφάνισης περαστικών, είτε γιατί προσπάθησε να μας παραπλανήσει, έτσι ώστε να πιστέψουμε ότι η γάτα σκοτώθηκε στον δρόμο.

Αυτά τα χόρτα φύονται τριγύρω από το ξενοδοχείο και ανάμεσα από τα σπίτια, σε απόσταση το λιγότερο 20 μέτρων μακρύτερα του σημείου εύρεσης του πτώματος. Ο δολοφόνος είναι μεταξύ αυτών που βρέθηκαν σε αυτά τα σημεία στις 08:00 - 08:30 το πρωί.

Προσπαθώντας να συλλέξουμε στοιχεία, μιλώντας με όσους βρίσκονταν τριγύρω, κατοίκους των διαμερισμάτων αλλά και εργάτες, οι οποίοι δούλευαν στο ξενοδοχείο από το πρωί, βγάλαμε το συμπέρασμα, ότι κάποιοι κάτι γνωρίζουν αλλά φοβούνται να μιλήσουν.

Έχουν πολύ σοβαρό λόγο να φοβούνται έναν τόσο βίαιο άνθρωπο, ο οποίος ζει ανάμεσά τους.

Τους καλούμε να ξεπεράσουν τον αρχικό τους φόβο. Ένας εγκληματίας ελεύθερος, είναι επικίνδυνος ανά πάσα στιγμή, όχι μόνον για γάτες και σκύλους.

Η σφοδρότητα των απρόκλητων χτυπημάτων σε ένα τόσο αθώο και αμέριμνο ζώο δείχνει εξαιρετικά ασυγκράτητα βίαιο χαρακτήρα. Ας σκεφτούν λοιπόν την ακεραιότητα των ίδιων των παιδιών τους και ας μας βοηθήσουν στην έρευνά μας.

Αν είδατε ή γνωρίζετε τι συνέβης καλέστε στο τηλέφωνο: 6978695200».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!