tromaktiko: Συριζαίοι εναντίον... Συριζαίωv!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Συριζαίοι εναντίον... Συριζαίωv!



Σκηνές απείρου κάλλους στους διαδρόμους της Βουλής, με τους Συριζαίους να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ήταν στην αίθουσα και ποιος δεν ήταν.

Ελειπαν τουλάχιστον τρεις...

Η ονομαστική ψηφοφορία, που την είχαν ζητήσει 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε άρθρα του νομοσχεδίου για το αργό πετρέλαιο και είχε προγραμματιστεί για τις 8 χθες το βράδυ. Οπως ορίζει ο Κανονισμός, ο προεδρεύων Λ. Γρηγοράκος διάβασε τα ονόματα των βουλευτών. Από τους 15 που έπρεπε να είναι παρόντες εμφανίστηκαν μόνον οι 12, με συνέπεια ο προεδρεύων να ανακοινώσει ότι η ονομαστική ψηφοφορία ματαιώνεται.

Καφές και τηλεόραση

Ακολούθησαν... σπαρταριστά στιγμιότυπα: Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους βουλευτές, που έπρεπε να είναι παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της ανάγνωσης των ονομάτων, βρίσκονταν στο... καφενείο της Βουλής ή περίμεναν να δουν τα δελτία ειδήσεων.

«Αργησες, κυρία μου...»

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Μ. Γλέζος, ο οποίος ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε αυτή την εικόνα, απάντησε: "Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους υπευθύνους". Την ώρα που τα φώτα έσβηναν, εθεάθη η Ζ. Κωνσταντοπούλου, που απουσίαζε κατά την ανάγνωση του ονόματός της, να κατεβαίνει τα σκαλιά σχεδόν τρέχοντας, κατευθυνόμενη προς την Ολομέλεια.

Οταν όμως έφτασε, οι αστυνομικοί της είπαν ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Ενας συνάδελφός της βουλευτής της είπε σε... άπταιστα αγγλικά: "It's too late, lady" (σ.σ.: "Αργησες, κυρία μου"). Ο δε Π. Λαφαζάνης φέρεται να της είπε: "Ασ' το Ζωή. Παράτα το. Εληξε".

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!