tromaktiko: Μαθητές του Πειραματικού Ηρακλείου φτιάχνουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μαθητές του Πειραματικού Ηρακλείου φτιάχνουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα



Το δικό του μίνι αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Ηράκλειο, με κατασκευαστές τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου...που είναι μέλη της ομάδας Velocity Racing!

Οι μικροί μαθητές αναλαμβάνουν ρόλο κατασκευαστών και μηχανικών, θέλοντας να πραγματοποιήσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο θα διαγωνιστεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα FORMULA 1 IN SCHOOLS.
Η εξαμελής ομάδα, έχει στόχο να συμμετάσχει τόσο στον Πανελλήνιο, όσο και στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό, με ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα 'εχει διαστάσεις 20 εκατοστών και θα κινείται με τη βοήθεια ενός φιαλιδίου που θα περιέχει συμπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα.



Βασική προϋπόθεση φυσικά για να γίνουν όλα αυτά - πέρα από την προσωπική τους εργασία - δεν είναι η σχεδίαση και η κατασκευή του αυτοκινήτου, αλλά και η επαφή με τα ΜΜΕ και η εξεύρεση πόρων για να καλύψουν τα έξοδα τους!


Υπεύθυνος καθηγητής τίναι ο κ Παναγιώτης Τουμπανιάρης. Το ρόλο των σχεδιαστών του αυτοκινήτου έχουν αναλάβει οι Ιπποκράτης Αρχαυλάκης και Δημήτρης Βασσάλος. Η Μαρία Σταματάκη είναι σχεδιάστρια γραφικών και υπεύθυνη μάρκετινγκ της ομάδας. Η Ειρήνη Δασκαλάκης είναι συντονίστρια και υπεύθυνη της ομάδας και κατασκευάστρια του αυτοκινήτου, ενώ ο Θωμάς Λοππινέ είναι υπεύθυνος κατασεκυής.
http://www.creteplus.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!