tromaktiko: Τα σχολεία της Μεσσηνίας με σχολικούς κήπους αδερφοποιούνται με σχολεία της Αθήνας

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τα σχολεία της Μεσσηνίας με σχολικούς κήπους αδερφοποιούνται με σχολεία της Αθήνας



Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης: "Σχολεία με κήπο" της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου( εκπαιδευτικοί και περιβάλλον) , που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012 παρακολούθησαν στην Αθήνα...
33 εκπαιδευτικοί σεμινάριο επιμόρφωσης στο ΚΠΕ Λαυρίου. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με εκπαιδευτικούς της Δυτικής Αττικής και της Γ' Αθήνας και έκαναν αδερφοποιήσεις σχολείων. Έτσι όλη την υπόλοιπη χρονιά οι μαθητές θα σχεδιάζουν κοινές δράσεις , που θα αφορούν τους σχολικούς κήπους. Μια ιστορία θα σας πω.

Την Κυριακή το βράδυ, στις 27 Ιανουαρίου 2013, η πρώτη συνάντηση των δικτύων των σχολικών κήπων έγινε πραγματικότητα κι άφησε σε όλους μας μια απέραντη χαρά. Μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο κλίμα που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο 8ο ΔΣ Χαϊδαρίου συναντηθήκαμε 80 συνολικά εκπαιδευτικοί από 3 δίκτυα, ένα από την Πελοπόννησο και δύο από την Αττική, 3 δίκτυα που έχουν κοινό σκοπό να πραγματοποιούν προγράμματα και δράσεις για τους σχολικούς τους κήπους. Είναι το δίκτυο «ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΗΠΟ» που συντονίζει η ΠΕΕΚΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, το δίκτυο «ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥ», που συντονίζουν οι υπεύθυνες ΠΕ Α/βάθμιας και Β/βάθμιας της Γ΄ Αθήνας και το δίκτυο «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ» που συντονίζει η υπεύθυνη ΠΕ Α/βάθμιας Δυτικής Αττικής.

radio936.blogspot.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!