tromaktiko: Μ.Κεφαλογιάννης: Στο «δημοκρατικό τόξο» και ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μ.Κεφαλογιάννης: Στο «δημοκρατικό τόξο» και ο ΣΥΡΙΖΑ



Διαφοροποιούμενος από τις σκληρές επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ, ο Γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην διάρκεια της επίσκεψής του στα Χανιά, όχι μόνο απέφυγε να επιτεθεί (για θέματα βίας) στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιπλέον... συμπεριέλαβε την αξιωματική αντιπολίτευση στα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» που πρέπει να συνεργαστούν κατά της βίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κεφαλογιάννης «σε περιόδους κρίσεων τα άκρα και οι ακρότητες ενισχύονται. Και γι’αυτό τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και σε αυτό ασφαλώς συμπεριλαμβάνω και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να συνεργαστούν κάνοντας ένα μέτωπο εναντίον των άκρων και των ακροτήτων από οπουδήποτε και αν προέρχονται. 

Από την άκρα δεξιά ή την άκρα αριστερά. Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Και αυτή είναι έκκληση που κάνουμε στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Σε ότι αφορά στις κινητοποιήσεις εργαζομένων απεύθυνε έκκληση για να πρυτανεύσει η λογική.

Από τα μέτρα πλήττονται όλοι οι Έλληνες, αλλά η ανεργία είναι η μεγαλύτερη πληγή είπε, τονίζοντας πως «δεν μπορούν κάποιοι να θέλουν να κρατήσουν κεκτημένα όταν όλοι περιορίζονται».

Μάλιστα έκανε και αναφορά στον «χαμένο λαϊκισμό της δεκαετίας του ‘80» επισημαίνοντας πως«έχει όνομα αλλά δεν μπορώ να το πω λόγω συγκυβέρνησης».

Όμως, είπε, πως αυτές οι νοοτροπίες έχουν «μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος πρέπει να σταματήσει «να πυροβολεί τα πόδια της οικονομίας».

Ο Γραμματέας της ΝΔ επεσήμανε πως διαχρονικά στην Ελλάδα, οι μεγάλες αλλαγές έγιναν σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Επίσης για την περίοδο της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τόνισε πως «προείδε την κρίση, προσπάθησε να λύσει προβλήματα εκείνη την εποχή» αλλά όπως είπε ο κ.Κεφαλογιάννης «δεν μπορούσαμε να κεφαλαιοποιήσουμε πράγματα τα οποία είχαμε δει εκείνη την εποχή».

Μάλιστα, είπε πως η ΝΔ ευθύνεται στο ότι δεν έδειξε την αποφασιστικότητα για να δράσει πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση.

Ο κ.Κεφαλογιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία πως η Ελλάδα του 2020 θα «είναι μια σπουδαία χώρα» αρκεί όπως είπε να «αντέξουμε το 2013».

«Αυτό που σήμερα είναι πρόβλημα θα είναι η ευκαιρία του αύριο» είπε ο Γραμματέας της ΝΔ αναφερόμενος στους νέους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας.

Επέκταση αεροδρομίου Χανίων

Ερωτώμενος για τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου επέκτασης του αεροδρομίου Γ.Δασκαλογιάννης, ο κ.Κεφαλογιάννης, το χαρακτήρισε ως έργο πνοής για την Δυτική Κρήτη, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στην γραφειοκρατία για τις καθυστερήσεις.

Τόνισε πως γίνεται προσπάθεια και προς την πλευρά της Δικαιοσύνης (ΣτΕ) για να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες που εκκρεμούν για την ανάθεση του έργου, ενώ διέψευσε φήμες που συνδέουν τις καθυστερήσεις του έργου με το θέμα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Η περιοδεία του κλιμακίου της ΝΔ

Εκτός από τον Γραμματέα της ΝΔ στο κλιμάκιο της ΝΔ συμμετέχουν και ο Γενικός Δ/ντης της ΝΔ κ.Κώστας Τσιμάρας, ο Γραμματέας Οργανωτικού κ.Κώστας Ζωντανός, ο υπευθ.κινητοποιήσης του κόμματος κ.Αλέκος Κόκκαλης καθώς επίσης και ο αναπλ. Γραμματέας οργανωτικού κ.Γιώργος Λουλουδάκης.

Η περιοδεία στην Κρήτη ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στους Τάφους των Βενιζέλων, συνάντηση με στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων και συνεχίζεται σήμερα με επισκέψεις στην ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!