tromaktiko: Βρέθηκε νεκρός και ο τελευταίος Τούρκος σαμποτέρ των Ιμίων!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Βρέθηκε νεκρός και ο τελευταίος Τούρκος σαμποτέρ των Ιμίων!



Όλοι οι Τούρκοι σαμποτέρ που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων, είναι νεκροί...
Ο τελευταίος, ο Ενγκίν Ερκμάν, σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες, από μια ανεξήγητη διαρροή υγραερίου στο σπίτι του, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ κοιμόταν.

Ο Ερκμάν, 44 ετών, ήταν ο τελευταίος επιζών. Υπηρετούσε ως αξιωματικός του Ναυτικού και είχε αποστρατευθεί το 2011. Με τον θάνατό του, εξέλειπαν όλοι όσοι είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων, και... μάλιστα κάτω από αδιευκρίνιστες ή μυστηριώδεις συνθήκες.

Κάποιοι μιλούν για «κατάρα» που χτύπησε όλοι την ομάδα. Άλλοι βλέπουν δάκτυλο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, που εκδικήθηκαν την ήττα των πολιτικών εκείνης της νύχτας, άλλοι πάλι δεν αποκλείουν και την εσωτερική αναμέτρηση μεταξύ τουρκικού στρατού και πολιτικών, επειδή σ’ εκείνη την επιχείρηση λέγεται ότι η πρωθυπουργός Τσιλέρ, έδρασε χωρίς την συγκατάθεση των στρατιωτικών.

Και γνωστού όντος ότι η τουρκική αεροπορία δεν επιχειρούσε (και τώρα το πράττει σπανιότατα, ίσως με ξένους πιλότους), αν δεν επενέβαιναν οι Η.Π.Α. στους πρόθυμους Έλληνες πολιτικούς, τα πράγματα μπορεί να ήταν καταστροφικά για την Τουρκία.

Αυτά όμως είναι υποθέσεις, και θα περάσει καιρός προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ας μείνουμε στα γεγονότα, και κυρίως στον πιο μυστήριο θάνατο που συνέβη, αυτόν του αρχηγού της ομάδας των σαμποτέρ, Ζεκί Σεν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής Αστυνομίας, βρέθηκε νεκρός τον Μάιο του 2003 στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου, ο Ζεκί δέχτηκε επίθεση από τρεις νεαρούς, οι οποίοι του επιτέθηκαν με μαχαίρια και τον τραυμάτισαν θανάσιμα (είχε ξενυχτήσει, επειδή γιόρτασε με φίλους του τα γενέθλιά του). Οι τρεις νεαροί -πάντα κατά την επίσημη ανακοίνωση- ήσαν ναρκομανείς, του ζήτησαν τσιγάρα, δεν τους έδωσε και τον μαχαίρωσαν. Κατόρθωσε να πάει στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Ο τουρκικός Τύπος άφησε υπαινιγμούς, μη μπορώντας να εξηγήσει πώς ένας άριστα εκπαιδευμένος σαμποτέρ, ηλικίας 34 ετών, δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει τρία ασθενικά άτομα. Είχαν βέβαια προηγηθεί και άλλοι μυστηριώδεις θάνατοι των εμπλεκομένων στην επιχείρηση, ιδιαίτερα με το «ατύχημα» που συνέβη το Νοέμβριο του 1966.

Κατέπεσε ένα ελικόπτερο στην Μαρμαρίδα (45 μίλια από τη Ρόδο) από άγνωστη αιτία και ένας αριθμός Τούρκων στρατιωτών που είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων, βρήκε τον θάνατο (Καντίρ Σενέρ, Σελτζούκ Εσέδογλου, Αχμέτ Σεζγκίν και Τεβφίκ Όζδεμιρ.

Η ομάδα αυτή ασκούνταν υπό τις διαταγές του παραπάνω αναφερόμενου ταγματάρχη Ζεκί Σεν, αλλά ο ίδιος απουσίαζε, λόγω αδείας. Απουσίαζαν και άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Στον τουρκικό Τύπο δημοσιεύθηκαν σενάρια, είτε ότι ελληνικό Μιράζ τους κατέρριψε, είτε ότι ήταν ελληνικό υποβρύχιο που έβαλε με το πυροβόλο.

Ο Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε στη Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ, ενώ μετά από δύο μήνες οι άλλοι δυο σαμποτέρ -που απουσία

Όλα αυτά τα μυστήρια, θα παραμείνουν μυστήρια μετά τον θάνατο και του τελευταίου επιζώντα και ίσως δεν μάθουμε ποτέ πώς εξολοθρεύθηκε όλη εκείνη η «Ομάδα Καρντάκ» (όπως αποκαλούν τις Ίμιες νήσους οι Τούρκοι).

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!