tromaktiko: Σερβία: Τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σερβία: Τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα



Η πώληση στη Σερβία τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα ξεκίνησε φέτος αρκετά νωρίτερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ταξιδιωτικών πρακτορείων, και μάλιστα... με αύξηση της ζήτησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα σε ορισμένα τουριστικά πρακτορεία να έχουν εξαντληθεί τα πακέτα για τον Ιούνιο σε ορισμένα θέρετρα της βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου.

Η αρθρογράφος Αλεξάντρα Κρσμάνοβιτς αναφέρει ότι 500.000 Σέρβοι τουρίστες έκαναν διακοπές στην Ελλάδα πέρσι, στην αιχμή της θερινής τουριστικής περιόδου.

Όμως, ο συνολικός αριθμός των Σέρβων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα (για αγορές, για τις διακοπές του Πάσχα και της Πρωτοχρονιάς, στην αρχή και στο τέλος της θερινής σεζόν) πέρσι ανέρχεται στις 700.000.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το ρυθμό πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων για τη Βόρεια Ελλάδα, είναι καλύτερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε ο Σάσα Βούτσκοβιτς από το ταξιδιωτικό πρακτορείο "Argus" διευκρινίζοντας ότι περισσότερο πωλούνται πακέτα για τη Χαλκιδική και την Κατερίνη, αλλά υπάρχει και ενδιαφέρον για την Κέρκυρα, τη Πάργα, τη Θάσο και τη Λευκάδα που είναι αποτελεί νέο, σχετικά άγνωστο προορισμό για τους Σέρβους τουρίστες.

"Η Ελλάδα θα είναι και φέτος ο νούμερο ένα προορισμός για τους Σέρβους, επειδή είναι δημοφιλής, φθηνή και κοντά στη Σερβία", ανέφερε ο κ. Βούτσκοβιτς προσθέτοντας ότι πέρσι από το ταξιδιωτικό γραφείο "Argus" έκαναν διακοπές 20.000 τουρίστες στην Ελλάδα. Για ορισμένες περιοχές, όπως για τον Πλαταμώνα Πιερίας έχουν πωληθεί όλα τα πακέτα διανυκτερεύσεων για τον Ιούνιο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, με τίτλο «Ξεκίνησε η επιδρομή των Σέρβων στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Σέρβοι τουρίστες έχουν παρατείνει την περίοδο που κάνουν διακοπές από τρεις μήνες, σε πέντε μήνες, ξεκινούν για το Αιγαίο στα μέσα Μαϊου και επιστρέφουν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι εκπτώσεις, σύμφωνα με τον Μίρκο Μιλάνοβιτς από το ταξιδιωτικό γραφείο "Viva travel", είναι το πλεονέκτημα της Ελλάδας.

"Η Ελλάδα είναι ιδανική για τους τουρίστες που γνωρίζουν πότε και που επιθυμούν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές. Όποιος το γνωρίζει - μπορεί να κάνει διακοπές με πολύ λίγα χρήματα. Οι εκπτώσεις για όσους κλείνουν νωρίς τα πακέτα είναι μεγάλες και μπορούν να πληρώσουν σε δόσεις έως και 12 μήνες.

Όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προσφέρουν έκπτωση αν η κράτηση γίνει έως την 1η Φεβρουαρίου, τα περισσότερα έως το τέλος Φεβρουαρίου και άλλα έως και την 1η Απριλίου.
athina984.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!