tromaktiko: Handelsblatt: Πολιτικός της χρονιάς ο Αντ. Σαμαράς

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Handelsblatt: Πολιτικός της χρονιάς ο Αντ. Σαμαράς



Τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ανακηρύσσει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ως «πολιτικό της χρονιάς» για το 2012, σημειώνοντας πως στις δύσκολες στιγμές «αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της χώρας του και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση»...

Στο σχόλιο που υπογράφει ο γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, με τίτλο «ο αταλάντευτος», σημειώνεται ότι «η πρόκληση για τον Αντώνη Σαμαρά ήταν να μιλήσει ανοιχτά για τα δικά του αλλά και τα ελληνικά λάθη του παρελθόντος και να αποδεχθεί τις απαιτούμενες συνέπειες».
«Η σαφήνεια των θέσεών του και η ικανότητά του να επιβάλει αυτές τις θέσεις, δημιούργησαν τη βάση εμπιστοσύνης που απαιτούσε η απόφαση των ευρωπαίων εταίρων για το πακέτο διάσωσης, το εύρος του οποίου δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί κανείς πριν από μερικά χρόνια», αναφέρει ο κ. Γκένσερ.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ακόμη ότι λόγω των σκληρών μέτρων που συνόδευσαν την πολιτική «στροφή» της Ελλάδας, «αποδυναμώθηκαν ή σίγησαν εντελώς οι φωνές της έπαρσης και της ελιτιστικής αλαζονείας, οι οποίες ακούστηκαν και στη Γερμανία».
Τονίζει, πάντως ότι απαιτούνται ακόμη μεγάλες δοκιμασίες, αλλά εκτιμά ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα τα καταφέρει. «Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στον πολιτικό του βίο βίωσε τι σημαίνουν ήττες, αλλά έμαθε ότι αυτές συνιστούν ευκαιρία για μια νέα αρχή, θα έχει συνειδητοποιήσει ότι η ανασυγκρότηση της χώρας απαιτεί ακόμη μεγάλες δοκιμασίες για τους πολίτες του λίκνου της δημοκρατίας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!