tromaktiko: Επιτυχημένη η επίσκεψη του Α. Σαμαρά στη Βαυαρία

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Επιτυχημένη η επίσκεψη του Α. Σαμαρά στη Βαυαρία



Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Βαυαρία, από την εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», τονίζοντας ιδιαίτερα ότι... έπεισε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να προχωρήσει προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Μεταξύ άλλων, προβάλλονται επίσης δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχαν πολλοί περισσότεροι δριμείς επικριτές της Ελλάδας όταν η κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε την εξουσία.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός φάνηκε χθες ότι έπεισε ορισμένους από τους δριμύτερους επικριτές του -τους συντηρητικούς πολιτικούς της Βαυαρίας- ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να θέσει την οικονομία της στον ορθό δρόμο.

Όπως σημειώνεται στην ανταπόκριση από το Μόναχο, ο κ. Σαμαράς τόνισε μετά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Βαυαρός ομόλογός του, Χορστ Ζεεχόφερ, ότι «έγινα αποδέκτης πολλών επιδοκιμασιών για τις προσπάθειές μας», ενώ από την πλευρά του ο κ. Ζεεχόφερ, ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, υποστήριξε ότι «σήμερα, γυρίσαμε μια νέα σελίδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ζεεχόφερ επαίνεσε την Ελλάδα για τις προσπάθειές της, προσθέτοντας ότι το CSU σχεδιάζει να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό ώστε να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.

Όπως υπογραμμίζεται, ο φιλικός αυτός τόνος συνιστά αλλαγή πολιτικής από το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι ηγέτες του CSU προέβησαν σε αρκετές προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, κερδίζοντας την εύνοια πολλών Βαυαρών ψηφοφόρων, αλλά εξοργίζοντας παράλληλα Γερμανούς ηγέτες στο πολιτικό φάσμα της χώρας.

Τέλος, αναφέρεται ότι, αν και η Ελλάδα φαίνεται να έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να παραμείνει επί του παρόντος εντός ευρωζώνης, η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Βαυαρία υποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στο να πείσει όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους σκεπτικιστές στο εξωτερικό ότι η χώρα έχει φθάσει σε σημείο ορόσημο. Συγκεκριμένα, διατυπώνεται η άποψη ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δηλώνει ότι αλλάζει τη γνώμη των επικριτών της χώρας αποδεικνύοντας ότι είναι σοβαρή στις προθέσεις της για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

«Όσον αφορά στους δριμείς επικριτές της Ελλάδας, υπήρχαν πολλοί περισσότεροι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε εξουσία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι «όταν αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν περισσότερο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και το τι πράττει η κυβέρνηση, πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολύ λιγότερες επικρίσεις».

Σε άλλο δημοσίευμα στην ίδια εφημερίδα καταγράφεται η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι το φιλόδοξο σχέδιο της Ελλάδας για την επαναγορά χρέους αξίας δεκάδων δισ. ευρώ «βαίνει καλώς». Όπως σημειώνεται, μετά τη συνάντησή του με τον Βαυαρό ομόλογό του, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη μεγάλη βεβαιότητά του για την καλή πορεία του προγράμματος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!