tromaktiko: Οι χάρτες της Apple θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των χρηστών

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Οι χάρτες της Apple θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των χρηστών



Μπορεί να γνωρίζαμε ότι οι νέοι χάρτες της Apple είναι προβληματικοί και σε πολλές περιπτώσεις παραπλανητικοί, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ...
θα αποτελούσαν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών. Όπως αναφέρει η Guardian, αυτό ισχυρίζεται η αστυνομία της αυστραλιανής πόλης Mildura, τονίζοντας ότι όσοι επιχείρησαν να βρουν την πόλη των 30.000 κατοίκων μέσω του νέου «πλοηγού» βρέθηκαν σε περιοχές με καυτές θερμοκρασίες.

Ήδη οι αστυνομικές αρχές έχουν καταγράψει τέσσερις περιπτώσεις, όπου οι ανυποψίαστοι χρήστες βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν σε αρκετές περιπτώσεις τους 46 βαθμούς Κελσίου. «Ο χάρτης δείχνει την πόλη σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από το πραγματικό σημείο.» αναφέρει ο αρχιφύλακας Stephen Phelan. Για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά η αστυνομία δημοσίευσε μέσω του ιστότοπού της, μία προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρήσης της προβληματικής εφαρμογής. Αν κάποιος χαθεί στο πάρκο γύρω από τη Mildura είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει νερό, ενώ η άμμος είναι κινούμενη.

Μπορεί στην αρχή ορισμένοι να αστειεύονταν για τους νέους χάρτες της Apple, αλλά όταν η χρήση τους κρίνεται επικίνδυνη, οι χρήστες θα πρέπει να ψάχνουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις. Βέβαια ο βασικός κανόνας είναι ότι πρέπει πάντα να είμαστε επιφυλακτικοί σε όλα όσα βλέπουμε από μία οθόνη και να μην είμαστε εξαρτημένοι από ένα προβληματικό λειτουργικό σύστημα.

metrogreece.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!