tromaktiko: Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Σούδα

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Σούδα



Στην βάση του ΝΑΤΟ στην Σούδας ''έπιασε'' το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κρούσης ''Αλεξάνδρεια'' (SSN 757), κλάσεως Λος Άντζελες...
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των ναυτικών δυνάμεων του 6ου αμερικανικού Στόλου που έχει περιοχή ευθύνης την Μεσόγειο και διενεργεί ''θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφαλείας'' .Ο κατάπλους ( στις φωτογραφίες στο Μαράθι) ενδέχεται πάντως να σχετίζεται και με ανθυποβρυχιακή άσκηση που γίινεται αυτές τις ημέρες στην Αν Μεσόγειο αλλά και με τις εξελίξεις στην Συρία.

Το υποβρύχιο ''Αλεξάνδρεια'' έχει βάση το Groton στο Κονέκτικατ.Εχει πλήρωμα 110 μέλη και στον οπλισμό του περιλαμβάνονται τορπίλες, βλήματα Tomahawk και Harpoon, εν'ω έχει και αντι-πυραυλικά συστήματα.

Στο υποβρύχιο ''Αλεξάνδρεια'' (SSN 757), έχουν γυριστεί μερικές σκηνές της ταινίας Stargate: Continuum, το 2007-8. Ο τότε-καπετάνιος του ''Αλεξάνδρεια'', διοικητής Mike Bernacchi και τα μέλη του πληρώματος του έπαιξαν οι ίδιοι κ'αποιους ρ'ολους- τους εαυτούς τους δηλαδή. Το Stargate: Continuum είναι μια αμερικανο-καναδική ταινία στρατιωτικής επιστημονικής φαντασίας.που γράφτηκε από τον Brad Wright και σκηνοθετήθηκε από τον Martin Wood . Η ταινία είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και την περιπέτεια- συνέχεια του πρώτου Stargate.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!