tromaktiko: Πληρώσαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες...βαπορίσιους!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πληρώσαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες...βαπορίσιους!



Τα 8,486 δισ. ευρώ έφτασε το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα οποία διαβιβάστηκαν στην Βουλή προς απάντηση σχετικού ερωτήματος που απηύθυναν στο...
υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας και βουλευτές του κόμματος.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Ενώ, όσον αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, στους προϋπολογισμούς (του ΥΠΠΟ) των οικονομικών ετών 1998-2000, δεν προβλέφθηκαν πιστώσεις για δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, στον τακτικό προϋπολογισμού του 2001 διατέθηκαν για δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής των αγώνων πιστώσεις ύψους 6.732.176 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν σε 870.139 ευρώ. Στο ΠΔΕ του ίδιου έτους του ΥΠΠΟ, διατέθηκαν για Ολυμπιακά έργα πιστώσεις ύψους 108.126.881 ευρώ όσα και οι πληρωμές που καταβλήθηκαν.

Πηγή: Το Βήμα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!