tromaktiko: Ο ομορφότερος «πράσινος» δρόμος σε πόλη!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο ομορφότερος «πράσινος» δρόμος σε πόλη!



Σίγουρα ο δρόμος Rua Gonçalo de Carvalho στο Porto Alegre της Βραζιλίας δεν αποτελεί μια συνηθισμένη εικόνα. Μια σειρά πανύψηλων και «ηλικιωμένων» δέντρων έχουν καταφέρει να καλύψουν... όλη την έκταση του δρόμου, δημιουργώντας ένα από τα πλέον εντυπωσιακά τοπία εντός των τειχών.

Πιο συγκεκριμένα, 100 και πλέον δέντρα Tipuana σχηματίζουν ένα φυσικό καταπράσινο τούνελ, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.


Ο δήμαρχος του Porto Alegre φρόντισε να δημιουργήσει έναν από τους ωραιότερους δρόμους του κόσμου, ενισχύοντας τις φυτεύσεις και δαπανώντας αρκετά χρήματα για τη συντήρηση του πρασίνου.


«Ο δρόμος Rua Gonçalo de Carvalho είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής, πολιτισμικής, οικολογικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της χώρας και πουθενά αλλού δεν θα δείτε κάτι παρόμοιο», αναφέρει.

Όσο για τους κατοίκους αλλά και τους τυχερούς επισκέπτες, εκείνοι απολαμβάνουν καθημερινά έναν από τους ωραιότερους δρόμους στον κόσμο, ενώ η κίνηση και η πολυκοσμία δεν φαίνεται να τους ενοχλεί και ιδιαίτερα! Άλλωστε η μετακίνηση στο δρόμο αυτό είναι το λιγότερο απολαυστική!


perierga.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!