tromaktiko: Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο



Το Arbol del Tule («Δέντρο της Tule») είναι ένα γιγάντιο κυπαρίσσι (Taxodium mucronatum) που βρίσκεται στην πόλη Santa Maria del Tule του Μεξικού, αποτελώντας... εδώ και χρόνια την τουριστική «ατραξιόν» του τόπου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από διάφορα σημεία του πλανήτη που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά! Ο λόγος αυτής της… διασημότητας;

Το δέντρο έχει τη μεγαλύτερη περίμετρο στον πλανήτη, που ξεπερνά τα 50 μέτρα στη βάση του, ενώ η ηλικία του υπολογίζεται να είναι μεταξύ 2.000 και 3.000 ετών. Αν και αρκετά… ηλικιωμένο, συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, με το βάρος του να υπολογίζεται ότι αγγίζει τους 550 τόνους.

«Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο και είμαστε περήφανοι που το κυπαρίσσι αυτό βρίσκεται στην περιοχή μας. Για να τιμήσουμε την παρουσία του εδώ, δώσαμε το όνομά του στην πόλη μας, ενώ έχουμε καθιερώσει μια γιορτή προς τιμήν που γιορτάζουμε κάθε χρόνο τον Οκτώβριο», αναφέρει ο τοπικός Τύπος.

Σύμφωνα με τον μύθο, το δέντρο γιγαντώθηκε όταν ο Hernan Cortes στάθηκε κάτω από τα κλαδιά του και φώναξε θριαμβευτικά ότι οι Αζτέκοι νίκησαν τους Ισπανούς στη «La Noche Triste». Αλήθεια ή ψέμα, το τεράστιο δέντρο διακιολογεί και με το παραπάνω τη δημοφιλία του!
perierga.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!