tromaktiko: Το Clockular, το τρελό ρολόι δύο Ελλήνων "ταράζει τα νερά" στο διαδικτυο

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το Clockular, το τρελό ρολόι δύο Ελλήνων "ταράζει τα νερά" στο διαδικτυο



Πανικός στο διαδίκτυο με το clockular.com
Τις τελευταίες μέρες, αίσθηση έχει προκαλέσει στην διαδικτυακή κοινότητα ένα "τρελό" project δύο Ελλήνων στο ίντερνετ. Ο Κώστας και ο Γιώργος, δύο 28χρονοι από την Αθήνα, βρήκαν τους εαυτούς τους χωρίς επαγγελματική απασχόληση και με...

πολύ ελέυθερο χρόνο στη διάθεση τους τους τελευταίους μήνες. Υπήρχε πάντα η λύση να φύγουν για το εξωτερικό όπως πολλοί νέοι της γενιας τους, αντ'αυτού όμως σκέφτηκαν να δοκιμάσουν κάτι τόσο πρωτότυπο όσο και "τρελό" που αν πετύχει θα καταφέρει να τους κρατήσει στην πατρίδα τους : Να πουλήσουν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο τους online.

Δημιούργησαν το Clockular.com, ένα διαδικτυακό ρολόι του οποίου ο χρόνος είναι διαθέσιμος προς πώληση για κάθε ενδιαφερόμενο. Κάθε νέος ιδιοκτήτης χρόνου έχει την επιλογή να παραθέσει μια φωτογραφία (ή διαφήμιση, logo κτλ.) και το λινκ του website που επιθυμεί, τα οποία θα προβάλλονται στο ρολόι στον δικό του χρόνο. Στον χρόνο που θα του ανοίκει για πάντα, όπως λένε.

Ήδη με τον "θόρυβο" που προκάλεσε η ιδέα των δύο παιδιών με την διαφορετικότητα της πολλοί είναι αυτοί που ανταποκρίθηκαν. 4.200 δευτερόλεπτα έχουν ήδη πουληθεί σε επιχειρήσεις, websites αλλά και ιδιώτες. Υπάρχει άλλωστε και η ρομαντική πλευρά του εγχειρήματος, αφού δίνεται η δυνατότητα να σταλεί χρόνος σε κάποιον υπο την μορφή δώρου.

Οσο για το τι σκέφτονται τα παιδιά του Clockular για την συνέχεια : " Η ώρα είναι παγκόσμια. Έτσι λοιπόν στόχος μας είναι να κάνουμε το Clockular παγκόσμιο. Μετά την θετική ανταπόκριση των Ελλήνων μέσα σε λίγες μόλις μέρες, θεωρούμε πως αν καταφέρουμε να εκμεταλλευτουμε την δύναμη τον social media για να διαδώσουμε την προσπάθεια μας, το Clockular θα αγαπηθεί και εκτός συνόρων. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε τώρα, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων " δηλώνει ο Κώστας. Τέλος, όσον αφορά για την αποτελεσματικότητα της προβολής μιας διαφήμισης στο Clockular, συμπληρώνει : " Λάβαμε πολλά μηνύματα από τους ήδη υπάρχοντες ιδιοκτήτες χρόνου, στα οποία μας λένε ότι είχανε μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στο site τους μέσω του Clockular. Ακόμη και απο περιέργεια ο κόσμος μπαίνει να δει το ρολόι και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα κλικάρουν την φωτογραφία που προβάλλεται εκείνη τη στιγμή. Σκεφτείται πόσα κλικ θα πάρει κάθε ιδιοκτήτης όσο αυξάνεται η κίνηση στο Clockular.com και με το σκεπτικό ότι το link και η φωτογραφία του θα βρίσκεται εκεί για πολλά χρόνια, ίσως και για πάντα αν καταφέρουμε να το κάνουμε να πετύχει".

Απ'ότι φαίνεται το Clockular είναι και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο, αφού το ρητό "ο χρόνος είναι χρήμα" φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά στην συγκεκριμένη περίπτωση και ο κόσμος δείχνει θετικός στο να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη μιας "τρελής" και Ελληνικής ιντερνετικής προσπάθειας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!