tromaktiko: Αλεπού με λύσσα εντοπίστηκε στην Κοζάνη μετά από 25 χρόνια

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αλεπού με λύσσα εντοπίστηκε στην Κοζάνη μετά από 25 χρόνια



Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης ανακοίνωσε χθες ότι στην περιοχή του Παλαιοκάστρου Κοζάνης βρέθηκε αλεπού, η οποία μετά από εξετάσεις... διαπιστώθηκε ότι έπασχε από λύσσα.

Η αλεπού (Vulpes vulpes) εμφανίστηκε στην πλατεία του χωριού στις 15 Οκτωβρίου και δάγκωσε ένα σκυλί. Οι κάτοικοι βλέποντας την να επιτίθεται στο ζώο τη σκότωσαν χτυπώντας την με ξύλα, πέτρες και ό,τι άλλο βρήκαν μπροστά τους.



Κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης πήγε επί τόπου με τον επικεφαλής της Αναστάσιο Δούρδα. Και τελικά διαπιστώθηκε μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που έγιναν πάνω στα δείγματα που πάρθηκαν, ότι η αλεπού έπασχε από λύσσα.

Η επανεμφάνιση λύσσας στη χώρα μας μετά από 25 χρόνια είναι πλέον γεγονός και σύμφωνα με το www.diagnovet.gr ανακοινώθηκε ήδη στην ιστοσελίδα του «Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων» (Office Interational des Epizooties).
Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι σε γειτονικές χώρες κρούσματα λύσσας είχαν εντοπιστεί σε ζώα της άγρια πανίδας. Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει πόσο κρίσιμο ρόλο παίζει ο εμβολιασμός για ιδιόκτητα και αδέσποτα ζώα.

Ελπίζουμε όμως αυτό το κρούσμα να μη γίνει η αφορμή για ένα εξοντωτικό πογκρόμ εις βάρος κυρίως των σκυλιών με τη δικαιολογία ότι πάσχουν από λύσσα!
http://www.zoosos.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!