tromaktiko: Επεισόδια μεταξύ τσιγγάνων και κατοίκων της Ανθήλης. Στον εισαγγελέα το πρωί ο δήμαρχος [φωτορεπορτάζ και video]

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδια μεταξύ τσιγγάνων και κατοίκων της Ανθήλης. Στον εισαγγελέα το πρωί ο δήμαρχος [φωτορεπορτάζ και video]



Άγρια συμπλοκή στην Ανθήλη ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού και τους Ρομά που ζουν στο χωριό.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην πλατεία. Οι κάτοικοι είχαν προγραμματίσει γενική συνέλευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά από τους Ρομά.

Από κλοπές και διαρρήξεις μέχρι μόλυνση ολόκληρου το χωριού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου στις 7 και μισή εμφανίστηκε μία ομάδα από Ρομά που άρχισαν να συζητούν με τους κατοίκους για την συνέλευση, θέλοντας και οι ίδιοι να συμμετάσχουν και να τοποθετηθούν.

Οι ντόπιοι δεν το δεχτηκαν και τα αίματα άναψαν. Ακολούθησε ένταση και από τις δύο πλευρές. Άρχισαν να σπρώχνονται και η ένταση μεγάλωνε όλο και περισσότερο αφού στο μεταξύ πλησίασαν και άλλοι κάτοικοι που άκουσαν την φασαρία. Μάλιστα αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα των Ρομά που τράπηκαν σε φυγή.

Στην πλατεία του χωριού επικράτησε πανικός ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων οι Ρομά που είχαν απομακρυνθεί στα σπίτια και τις παράγκες τους, πυροβολούσαν στον αέρα.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη από την Λαμία που κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Η συνέλευση ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση. Υπήρξαν μάλιστα και καταγγελίες ότι το τοπικό συμβούλιο υπέγραφε παράνομα βεβαιώσεις πως οι Ρομά ζούσαν μόνιμα στο χωριό και απαντώντας ο πρόεδρος τόνισε πως δέχεται κάθε έλεγχο και αν βρεθεί έστω και μία παράνομη βεβαίωση θα παραιτηθεί.

Ένταση επικράτησε όταν στην αίθουσα μπήκε ο δήμαρχος της Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς τον οποίο μάλιστα αποδοκίμασαν θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση που βιώνουν.

Ο δήμαρχος αφού τους τόνισε πως έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να δώσει λύση στο πρόβλημα ανακοίνωσε πως στις 9 το πρωί θα βρεθεί στο γραφείο του εισαγγελέα για να του ζητήσει να παρέμβει άμεσα.

Στην Ανθήλη βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής από την Τ.Ο. της Λαμίας προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα των κατοίκων, χωρίς να συμμετάσχουν όμως στα επεισόδια. Μέσα από τα Αναλυτικα Γεγονότα του STAR Κέντρικής Ελλάδας όμως ο πρώην βουλευτής Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει πως οι θέσεις της Χρυσής Αυγής είναι δεδομένες και ότι πρέπει αμεσα να βρεθεί λύση.






lamiastar.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!