tromaktiko: Αβεβαιότητα για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ – Συνέχεια των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αθήνας

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αβεβαιότητα για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ – Συνέχεια των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αθήνας



Με πλειοψηφία μόλις έξι ψήφων και την αντίθεση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που είχε ώς αντικείμενο τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών...σε μία απόφαση που αντανακλά τις προηγούμενες διαφωνίες μεταξύ των δύο οργανώσεων και εντείνει την αβεβαιότητα των ασφαλισμένων.
Συγκεκριμένα, με 70 ψήφους υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων και 64 υπέρ της συνέχισής τους ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τον Σύλλογο Αττικής να εμφανίζεται κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο επανέναρξης χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Μιλώντας στον απόηχο της συνεδρίασης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, αποσαφήνισε πως οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα συνεχίσουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση προς τους ασφαλισμένους του φορέα, απαιτώντας να εξοφληθεί το σύνολο των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής όλων των οφειλών του 2012.
Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά εντείνει την αβεβαιότητα που βιώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι πολλοί ασφαλισμένοι προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της πρωτεύουσας.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το σκηνικό που είχαμε παρακολουθήσει κατά το καλοκαίρι, όταν πολλοί αθηναίοι κατέφευγαν στα φαρμακεία του Πειραιά, που συνέχιζαν να τους εξυπηρετούν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
Η διχογνωμία που ήλθε στο προσκήνιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση ουσιαστικά αντανακλά τη διάσταση απόψεων που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνου Λουράντου,
Η διαφωνία αφορούσε τη στάση που έπρεπε να τηρήσουν οι φαρμακοποιοί αναφορικά με την κίνηση του υπουργείου Υγείας να θέσει ώς προϋπόθεση την επανέναρξη χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς.
Σημειώνεται πως στα μέσα της εβδομάδας ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, γνωστοποίησε πως ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τις οφειλές του Ιουνίου προς τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του φορέα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!