tromaktiko: Οδεύοντας προς την 5η Νοεμβρίου: Ναι. Μπορούμε να γίνουμε Ελβετία

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οδεύοντας προς την 5η Νοεμβρίου: Ναι. Μπορούμε να γίνουμε Ελβετία



του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου
Ειρωνικά μειδιάματα, χαμόγελα με υπονοούμενα κάτω από το… μουστάκι, «σιγά μην γίνονται αυτά στην Ελλάδα», «είμαστε ανώριμος Λαός» και λοιπά παρόμοια, είναι η...
αντιμετώπιση – εδώ και χρόνια – της αταλάντευτης θέσης (μας), ότι «η Ελλάδα, θα έπρεπε από το 1827, να έχει το πολιτικό σύστημα που είναι δικό της παιδί: την Άμεση Δημοκρατία». Ένα σύστημα που από το 1848, έχει η Ελβετία του Ιωάννη Καποδίστρια, μετατρέποντάς την, στην πιο ευνομούμενη χώρα στον κόσμο, με ικανοποιημένους και αξιοπρεπείς πολίτες.

Οδεύοντας λοιπόν προς την 5η Νοεμβρίου, ας επιχειρήσουμε, όσο πιο απλουστευμένα γίνεται να δούμε, αν μπορούμε "να γίνουμε Ελβετία" από την επόμενη κιόλας μέρα της ολοκλήρωσής των κινητοποιήσεών μας στο Σύνταγμα.

Και πρώτα απ’ όλα, ας δούμε κάποιους «αστικούς μύθους» για την Ελβετία. (Σαν αυτόν που κυκλοφορά πια σε κάθε γειτονιά ανά την Επικράτεια, όπου κάποιοι «υπερπατριώτες», διώχνουν τον κακοπληρωτή ενοικιαστή λαθρομετανάστη από το σπίτι της κυρίας Ταδοπούλου, το βάφουν με Α΄ ποιότητας υδατόχρωμα, και της παραδίδουν τα κλειδιά μαζί με τα νοίκια, - κούνια που μας κούναγε, παλαβώσαμε εντελώς σε αυτόν τον τόπο).

1. ΜΥΘΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: Η Ελβετία είναι μια πλούσια χώρα.

ΨΕΜΜΑ: Η Ελβετία, είναι μια πάμπτωχη ορεινή χώρα, με ελάχιστες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Έως μάλιστα τα τέλη του προπερασμένου αιώνα, οι Ελβετοί ήταν οι «περιπλανώμενοι επαίτες της Ευρώπης», γι’ αυτόν τον λόγο εθεωρούντο, «ενοικιαζόμενοι στρατιώτες-μισθοφόροι».

Η εικόνα αυτή αντιστράφηκε από το 1848, όταν οι Ελβετοί αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την πολιτική πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, του «δικού μας» Ιωάννη Καποδίστρια και να προχωρήσουν στο πρότυπο της Άμεσης Αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας. (Τον οποίο παρεμπιπτόντως, μέγιστο Καποδίστρια, «εμείς», επιτρέψαμε να δολοφονηθεί, με τον πλέον άνανδρο και αισχρότερο τρόπο).

2. ΜΥΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ: Η Ελβετία, στηρίζεται στις καταθέσεις των απατεώνων όλου του κόσμου.

ΨΕΜΜΑ ΜΕΓΙΣΤΟ: Ο χρηματοπιστωτικός τομέας κατέχει μόνο το 11,6% του ΑΕΠ της Ελβετίας στον οποίο και απασχολούνται περίπου 196.000 άτομα (136.000 από τους οποίους εργάζονται στον τραπεζικό τομέα). Αυτό αντιπροσωπεύει μόνον επίσης το 5,6% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι η αυτή η φτωχή και ορεινή χώρα, έχει εκτεταμένο βιομηχανικό τομέα, ο οποίος δεν είναι γνωστός – τρομάζει φαίνεται η Άμεση Δημοκρατία της μικρής αυτής χώρας των 8 εκατομμυρίων κατοίκων. Η Ελβετία λοιπόν, διαθέτει βιομηχανικούς κολοσσούς. Οπως στην επεξεργασία τροφίμων πχ η Nestle, στα χημικά προϊόντα για βιομηχανική χρήση η Siga AG, στα φαρμακευτικά η Novartis, στις κατασκευές η Samafil και πάρα πολλές άλλες, γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό. Για να γίνουν μάλιστα σαφή τα μεγέθη της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελβετίας, να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αμερικανών, οι εξαγωγές της το 2011, έφθασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 308.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

3. ΜΥΘΟΣ ΤΡΙΤΟΣ: Η Ελβετία είναι μια «συμπαγής» χώρα, γι αυτό και συνεννοούνται μεταξύ τους.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ: Ο ελβετικός Λαός, είναι ένα πολυποίκιλο μίγμα θρησκειών και δοξασιών: Το 39% είναι καθολικοί, το 31% είναι προτεστάντες, το 12% δηλώνει άθρησκο, το 4,5% μουσουλμάνοι, το 1,8% Ορθόδοξοι και πάει λέγοντας με άλλες μικρότερες θρησκευτικές ομάδες, όπως Πεντηκοστιανοί, Μεθοδιστές, Μάρτυρες του Ιαχωβά, Εβραίοι κλπ κλπ.

Σχετικά τώρα με τις γλώσσες που ομιλούνται και είναι μάλιστα επίσημες στη Ελβετία έχουμε επίσης μια «πανσπερμία γλωσσών»: Τις τέσσερις εθνικές γλώσσες της Ελβετίας που είναι τα Γερμανικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά και τα Romansh. Για την ακρίβεια τα 4,6 εκατομμύρια Ελβετών μιλούν Γερμανικά, τα 1,5 εκατομμύρια μιλούν Γαλλικά, μισό εκατομμύριο Ελβετών μιλούν Ιταλικά, μερικές δεκάδες χιλιάδες μιλούν Romansh, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμη υποομάδες που ομιλούν διαλέκτους, οι οποίες μάλιστα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε καν για επικοινωνία μεταξύ των Ελβετών.

4. ΜΥΘΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Η Ελβετία δεν έχει εχθρικούς γείτονες.

ΨΕΜΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΝ: Μέχρι το 1848, οπότε η Ελβετοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε Ομοσπονδοποίηση της χώρας τους και σε πολιτικό καθεστώς Άμεσης Δημοκρατίας, η ορεινή αυτή περιοχή, ήταν ένα διαρκές πεδίο συγκρούσεων και διεκδικήσεων. Δεν υπήρξε γειτονικός Λαός, που να μην τους επιτεθεί: Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Αυστριακοί και πάει λέγοντας. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχαν και αλλεπάλληλους εμφύλιους και φονικούς πολέμους, όπως πχ η αιματηρότατη εξέγερση των αγροτών, κατά των γαλλόφωνων Ελβετών, που συμμάχησαν με τον Ναπολέοντα Βονοπάρτη, το 1653.

Από το 1848 που εφάρμοσαν την πρόταση Καποδίστρια και κυρίως από το 1874 που ολοκλήρωσαν το Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμά τους, δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση, ούτε ενεπλάκησαν σε κανέναν πόλεμο. Δεδομένου ότι, η Άμεση Δημοκρατία, παρέδωσε στα χέρια του Λαού, τη σημερινή μορφή Άμυνας, την «Παλλαϊκή». Η οποία κινητοποιεί μέσα σε μερικές ώρες, εως και 4 εκατομμύρια Ελβετούς, ένοπλους πολίτες-μαχητές. (Διασταυρώστε το με όποιον γνώστη τακτικών άμυνας γνωρίζετε: Δεν υπάρχει τρομακτικότερος αντίπαλος, από τον οπλισμένο και αποφασισμένο Λαό, που υπερασπίζεται με το όπλο του, το σπίτι και τη χώρα του).

5. Τελικά τι πολιτικό σύστημα έχει η Ελβετία; Δεξιό ή αριστερό;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: Ούτε δεξιό ούτε αριστερό. Αμεσοδημοκρατικό, όπου τελικός κριτής των πάντων, είναι ο ελβετικός Λαός.

Στην βαριά αρρώστια που κουβαλάνε οι δυτικές κοινωνίες, με το ψευδεπίγραφο νεοχεγκελιανό και μαρξογενές αλλά και αγγλοσαξωνογενές, «αριστερός-δεξιός», απάντησαν – και μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά και μόλις πρόσφατα οι Ελβετοί – με δύο δημοψηφίσματα:

Α. Στην πρόταση της κυβέρνησής τους να επιτραπούν οι εξορύξεις χρυσού από τα βουνά τους, είπαν ένα συντριπτικό ΟΧΙ. Χαιρετίστηκε τότε η απόφαση αυτή του ελβετικού Λαού, ως «οικολογική, προοδευτική, αριστερή» και με λοιπούς προσδιορισμούς, που μόνο με τις αγκυλώσεις των «αριστεροδέξιων» κοινωνιών μας, έχουν να κάνουν.

Β. Στην πρόταση του Ανώτατου Δικαστηρίου τους, να επιτραπούν οι μουσουλμανικοί μιναρέδες στη χώρα τους, οι Ελβετοί, είπαν πάλι ένα μεγαλόπρεπο και ξερό ΟΧΙ. Πάλι οι «διεθνείς κύκλοι», αυτήν την φορά, χαρακτήρισαν τους Ελβετούς ως «ακροδεξιούς, εθνικιστές» και λοιπές νεοταξίτικες ανοησίες.

Οι Ελβετοί απάντησαν από την πλευρά τους: Δεν παίρνουμε αποφάσεις με τη μεζούρα σας, δεξιές ή αριστερές. Οι αποφάσεις μας, έχουν ένα και μόνο παρανομαστή: Το συμφέρον της κοινωνίας μας. Εσείς μπορείτε να χωρίζεστε σε κομμουνιστές, σοσιαλιστές, νεοφιλελευθεριστές, ναζιστές, εθνικοσοσιαλιστές, σταλινιστές, χιτλεριστές και ότι εν πάση περιπτώσει τραβάει η ψυχή σας. Εμείς, είμαστε απλά, Ελεύθεροι, Αξιοπρεπείς και πάνω απ’ όλα Ανθρωποκεντρικοί, ΕΛΒΕΤΟΙ.

Αναφερθήκαμε στους πέντε κύριους «αστικούς μύθους», που επικρατούν διεθνώς για την Ελβετία, για να περάσουμε στο κυρίως ερώτημά μας: Μπορούμε να γίνουμε Ελβετία; Όχι φυσικά με τη λογική του «να γίνουμε Ελβετοί», αλλά με αυτήν, του να διαμορφώσουμε επιτέλους τη χώρα μας, σε αυτό που από την επανάσταση του ’21 και τον αγώνα του Ιωάννη Καποδίστρια, έπρεπε να έχουμε ως πολίτευμα: Την Άμεση Δημοκρατία. Δηλαδή πολύ απλά και για να έχουμε και επίγνωση της ιστορίας μας: Την Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία.

Στα πέντε ζητούμενα που τέθηκαν παραπάνω για την Ελβετία, οι απαντήσεις είναι ευκολότατες και γνωστές σε όλους εμάς, που συγκατοικούμε σε τούτον τον τόπο τον δοξασμένο στο φως και τον αρωματισμένο με μυρτιά:

1. Η Ελλάδα, είναι μια πλούσια χώρα. Διαθέτει τα πάντα. Κορυφαία πρωτογενή αγροτική παραγωγή, σπουδαία μεταποίηση, πανέξυπνα και πρωτοποριακά μυαλά (το βλέπουμε σε ολάκερη την υφήλιο όπου η Ελλάδα «πονάει και εξορίζει τα παιδιά της»), άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενέργεια, τουρισμό, υπέδαφος κλπ κλπ γνωστά, για να μην τα επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά.

2. Η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει αυτόνομη και ανεξάρτητη οικονομία. Πριν την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας χαντάκωσαν, η Πατρίδα μας, ήταν «τιγκαρισμένη» στις παραγωγές και "στο φούλ" στις εξαγωγές.

3. Η Ελλάδα είναι μια «συμπαγής» χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού, έχει μία θρησκεία και ομιλεί μία γλώσσα. Ένα χαρακτηριστικό το οποίο θα έπρεπε και θα μπορούσε να είναι πλατφόρμα απογείωσης του Έθνους και του Λαού μας, σε διεθνές μάλιστα επίπεδο.

4. Η Ελλάδα έχει εχθρικούς γείτονες: Και φυσικά έχει. Αν όμως έκανε ότι έπραξε το 1874 η Ελβετία, παρέδιδε δηλαδή την Άμυνα της στα χέρια του Λαού της, θα είχαμε στο πλαίσιο της Αμεσοδημοκρατικής Παλλαϊκής Άμυνας, 5 εκατομμύρια ένοπλους Έλληνες Πολίτες. Έτοιμους ανά πάσα να υπερασπιστούν την Πατρίδα και το σπίτι τους. Και να είστε σίγουροι ότι, κανένας Νταβούτογλου δεν θα τολμούσε, ούτε καν να σκεφθεί να παραβιάσει τον εθνικό μας εναέριο χώρο, κανένας γελοίος φασίστας Γκρουέφσκυ δεν θα μπορούσε να μας περιγελά, κλέβοντας το όνομά και την ιστορία μας. Κανένας δεν θα μας θεωρούσε «σούργελο του κόσμου» επειδή έτσι «γούσταραν» οι Παπανδρέηδες οι Καραμανλήδες και τα "τσανάκια" τους.

5. Η Ελλάδα έχει σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα: Βεβαίως. Μόνο που εμείς του επιτρέψαμε να υπάρχει, στο δικό μας χέρι είναι να το αλλάξουμε.

Στις 5 Νοεμβρίου, οπότε και το Πατριωτικό Μέτωπο σας καλεί να περάσουμε από το τουρκομπαρόκ αριστερά-δεξιά, στην Άμεση Δημοκρατία, θεωρητικά, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και στην απόλυτη κρίση και διάθεσή μας.

Χωρίς να ανοίξει μύτη, ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι τόσο εύκολα, όσο μάλιστα δεν φαντάζεστε. (Κάτι το οποίο απέδειξαν πρόσφατα εξ’ άλλου και οι Ισλανδοί).

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλό:

Να διώξετε την ηττοπάθεια και την κατάθλιψη από την σκέψη σας.

Να σταματήσετε το ανηπόφορο πια «κλαψούρισμα: ωχ τι μας έκαναν οι αλήτες».

Να εγκαταλείψετε τα «επαναστατικά like» στο πληκτρολόγιό σας.

Να πετάξετε από το παράθυρο το «χαζοκούτι» και τα ΜΕΓΑΑΝΤΕΝΑΑΛΦΑΣΤΑΡΣΚΑΙκάναλα.

Να αφήσετε για μερικές μέρες τις δουλειές σας και να κατεβείτε στις 5 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα.

Να γυρίσετε την πλάτη, σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α., Α.Ε., ΚΚΕ και όλα τα εξωκοινοβουλευτικά δεκανίκια τους.

Με το Νέο Σύνταγμα, περνάει η εξουσία σε εσάς, στο Λαό:

ΕΣΕΙΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΡΟΙΚΑ, ΔΝΤ, ΧΡΕΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ.

Εμπρός λοιπόν.

Ετοιμασθείτε να σηκωθείτε από τον καναπέ του σαλονιού, την καρέκλα του καφενείου, το "σκαμπό" της καφετέριας.

Αφήστε το πληκτρολογιο. Επανάσταση δεν γίνεται στα blogs, το facebook, το tweeter, το linkedin.

Καλέστε τον εργοδότη ή τον εργαζόμενό σας να έλθει στο μεγάλο "ραντεβού" της 5ης Νοεμβρίου.

Σηκώστε το κεφάλι. Θυμηθείτε ποιών παππούδων και πατεράδων απόγονοι είστε.

Πάρτε κουράγιο από το απορημένο-θυμωμένο βλέμμα της οικογένειάς σας.

Κάντε την ανάγκη φιλοτιμία. Μερικές μόνο μέρες είναι, μέχρι οι 300 να ψηφίσουν το Νέο Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας.

Οπλιστείτε με υπομονή, μέχρι να αποφασίσετε εσείς, ο Λαός, γιά όλα όσα σας καίνε και σας βασανίζουν. Αν το πάρετε απόφαση, η μέρα σας, η μέρα του Λαού, η μέρα της Ελλάδας, είναι κοντά. Πολύ κοντά.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΩΛΕΤΗΔΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Σημείωση: Έως τις 5 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσουν από την πλευρά του Πατριωτικού Μετώπου – όσες και όποτε χρειαστούν – διευκρινιστικές ανακοινώσεις.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!