tromaktiko: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη σύλληψη του 27χρονου που δημιούργησε τη βλάσφημη σελίδα για τον γέροντα Παίσιο

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη σύλληψη του 27χρονου που δημιούργησε τη βλάσφημη σελίδα για τον γέροντα Παίσιο



Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγα 24ωρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας τον Γέροντα Παΐσιο»...

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ρωτούσε τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης «εάν θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από κόμματα της Αριστεράς που προκάλεσε η σύλληψη του 27χρονου.
Ενδεικτικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος τόνισε ότι η υπόθεση του πατέρα Παΐσιου θυμίζει την Αθανασία του Αιγάλεω, αλλά το κράτος δεν αντέδρασε στον τσαρλατανισμό.Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την επιθυμία του να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του 27χρονου. Όπως σημείωσε στο Τwitter: «Όταν ο νόμος εξισώνει τη βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος». Επίσης, ρώτησε: «Τι πιστεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης για την ισχύουσανομοθεσία περί βλασφημίας και τη σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η ΔΗΜΑΡ;»

Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής» και χαρακτηρίζει τη σύλληψη «φονταμενταλισικού χαρακτήρα, που δεν προσιδιάζει σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα» και τονίζει ότι «προσβάλει την ελευθερία του λόγους, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές».
Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι ο νόμος περί βλασφημίας πρέπει να καταργηθεί, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, υπενθυμίζοντας ότι η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!