tromaktiko: «Αθήνα – Τραπεζούντα – Αθήνα ποδηλατώντας στην γη των προγόνων μου» - Δευτέρα 10/09 ξεκινά το ταξίδι!

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

«Αθήνα – Τραπεζούντα – Αθήνα ποδηλατώντας στην γη των προγόνων μου» - Δευτέρα 10/09 ξεκινά το ταξίδι!



4.500 χιλιόμετρα, 40 πόλεις σε Ελλάδα και Τουρκία πάνω σε δύο ρόδες, με μόνο αντίπαλο τον ίδιο του τον εαυτό και...4.500 χιλιόμετρα, 40 πόλεις σε Ελλάδα και Τουρκία πάνω σε δύο ρόδες, με μόνο αντίπαλο τον ίδιο του τον εαυτό και μοναδικό στόχο να φτάσει στη γη των προγόνων του και κυρίως στην Παναγία Σουμελά!

Ο συμπολίτης μας Βασίλης Καριοφυλλίδης πήρε μία τεράστια απόφαση, να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα, να φτάσει στην Τραπεζούντα με μοναδικό του σύμμαχο το ποδήλατό του!

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 θα ξεκινήσει από το Ολυμπιακό Χωριό, όπου και μένει, στις 9 το πρωί. Θα περάσει από την Ενορία του τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αχαρνών για να καταλήξει στο επίσημο σημείο έναρξης, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που είναι και ο προπομπός του μεγάλου προσκυνηματικού ταξιδιού του. Από τον Ιερό χώρο λοιπόν της Ακρόπολης συμβολικά θα κατευθυνθεί με τα πόδια προς το Μοναστηράκι όπου και θα περάσει από το εκκλησάκι της Παναγίας Παντάνασσας (πλ.Μοναστηρακίου) και από εκεί επίσημα θα ξεκινήσει το μακρύ του ταξίδι στην περιοχή του Πόντου (βορειοανατολική Τουρκία,) περνώντας από Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη, στο θρόνο της Παναγίας Σουμελά. Ένα ταξίδι που θα διαρκέσει όπως υπολογίζει περίπου 15 ημέρες!

«Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πρίν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από το σημείο αυτό της Αθήνας με τη βοήθεια αγγέλων κι εγώ 16 αιώνες μετά θα ποδηλατήσω στα χνάρια Της με την βοήθεια του ποδηλάτου» δήλωσε συγκινημένος, αγχωμένος, αλλά έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι ο Βασίλης.

Η πρωτοβουλία του Βασίλη Καριοφυλλίδη αγκαλιάστηκε αρχικά από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Διονυσίου Αναστάσιο Σαργέντη, ο οποίος έκανε όλες τις απαραίτητες επαφές με την Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ώστε ο ποδηλάτης να έχει δωρεάν διαμονή και διατροφή σε όλο του το ταξίδι!

Το ACHARNORAMA επίσης αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία και επίσημα δηλώνει Χορηγός Επικοινωνίας και υποστηρικτής του Βασίλη και του εύχεται ολόψυχα η προσπάθεια του να ολοκληρωθεί με την βοήθεια της Παναγιάς μας!

Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό του συμπολίτη μας και το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου να είναι κοντά του στον Ι. Ν. Αγ. Διονυσίου, αλλά και στο Μοναστηράκι για να τον εμψυχώσουμε! Όσοι φυσικά είστε λάτρεις του ποδηλάτου είναι μία καλή ευκαιρία να συνοδεύσετε τον ποδηλάτη τουλάχιστον μέχρι τα διόδια Αφιδνών!

Χορηγός επικοινωνίας
ACHARNORAMA.GR

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!