tromaktiko: Διαγωνισμός φωτογραφίας της MENSA

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Διαγωνισμός φωτογραφίας της MENSA



από το Γραφείο Τύπου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ελληνικού τμήματος του διαγωνισμού που έληξε στις 15 Ιουλίου, ως μέρος του διεθνούς διαγωνισμού της Mensa, που θα ανακηρύξει τον...
φωτογράφο της χρονιάς για το 2012. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: Μοναδικές Δομές ( Unique Structures ).

Η ελληνική κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους αναγνωρισμένους φωτογράφους Βασίλη Κυριακάκο και Τάσο Αρωνίτη και τον πρόεδρο της ελληνικής Mensa Χρήστο Αποστολίδη. Οι συμμετοχές κρίθηκαν ως προς την αποτελεσματικότητα του τρόπου με τον οποίο πρόβαλλαν το θέμα καθώς και τη σύνθεση, τεχνικά και άλλα κριτήρια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι τρεις καλύτερες συμμετοχές είναι κατά σειράν:

1. Stand by me, της Ελένης Σωτηριάδου

2. Seascape, του Ευάγγελου Φελέρη

3. MAXXI Roma, του Ανδρόνικου Μπαμπάτσικου

Οι τρεις ανωτέρω συμμετοχές μαζί με τις 3 καλύτερες συμμετοχές από κάθε εθνικό διαγωνισμό της Mensa θα συμπεριληφθούν στο διαγωνισμό Mensa World Photo Cup που οργανώνεται από την Mensa International.

Η καταληκτική ημερομηνία για το International Mensa World Photo Cup είναι η 25 Αυγούστου 2012. Ο νικητής του Διεθνούς διαγωνισμού θα λάβει τον τίτλο του Mensa International Photographer of the Year 2012.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον διεθνή διαγωνισμό, για την Ελένη Σωτηριάδου και τους Βαγγέλη Φελέρη και Ανδρόνικο Μπαμπάτσικο.

Stand by me
Seascape
MAXXI Roma

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 115.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε 45 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

mensa.org.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!