tromaktiko: Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από το Ψυχιατρικό Κατάστημα Κορυδαλλού

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από το Ψυχιατρικό Κατάστημα Κορυδαλλού



Κυριακή 12/08/2012 και ώρα 10:30, δύο αλλοδαποί κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν από το ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, κόβοντας τα κάγκελα του κελιού τους με λάμα σιδηροπρίονου! Στη συνέχεια, περνώντας από τους ανιχνευτές κίνησης ΧΩΡΙΣ να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, προσγειώθηκαν στον ακάλυπτο χώρο του Ψυχιατρείου και στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν στο πλέγμα που συνδέει τον ακάλυπτο με τον προαύλιο χώρο του Ψυχιατρείου, έγιναν αντιληπτοί από τον Εξωτερικό Φρουρό που εκτελούσε υπηρεσία στη σκοπιά 2Ψ. Ο Εξωτερικός Φρουρός αντέδρασε ταχύτατα, ενεργοποίησε τον συναγερμό ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για το συμβάν, αποτρέποντας έτσι την απόδραση των κρατουμένων, λίγο πριν αυτοί αναρριχηθούν στον εξωτερικό μαντρότοιχο του Ψυχιατρείου.

Σημειωτέον ότι άλλη σκοπιά, που βρίσκεται κοντά στο σημείο από το οποίο αποπειράθηκαν να αποδράσουν οι δύο κρατούμενοι, επανδρώνεται μόνο κατά τη νυχτερινή βάρδια (21:30 – 06:00), λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού.

Όλοι μας παρατηρούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό, ότι τον τελευταίο καιρό, οι απόπειρες απόδρασης κρατουμένων του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού τείνουν να γίνουν «συνήθεια». Γεννάται συνεπώς το ερώτημα της εύκολης πρόσβασης των κρατουμένων σε «εργαλεία» απόδρασης, (λάμες, γάντζους, μαχαίρια κ.α.) και της εύκολης κτίσης αυτών, μιας και στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Κορυδαλλού, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται «οργασμός» τεχνικών εργασιών.

Τέλος εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας, στον Εξωτερικό Φρουρό, της 2Ψ σκοπιάς του Ψυχιατρείου, καθώς και σε όλη την πρωινή βάρδια επιφυλακής και οδηγών, για την άμεση κινητοποίηση και άψογη εκτέλεση των προβλεπομένων για την περίσταση ενεργειών, με αποτέλεσμα για ακόμη μία φορά, να αποτραπεί απόδραση κρατουμένων.


Σωματειο Υπαλληλων Εξωτερικης Φρουρησης
Καταστηματων Κρατησης Αττικης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!