tromaktiko: Πολίτες σε δράση κατά του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πολίτες σε δράση κατά του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης



Η Παράταξη Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε δράση», καταγγέλλει τον... Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και την Δημοτική Αρχή για εμπαιγμό των πολιτών του Δήμου μας, αλλά και του ίδιου του Δημοτικού συμβουλίου.

Τόσο στο από 24-10-11 Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην από 25-10-2011 ανακοίνωση που θυροκολλήθηκε σχεδόν σε όλες τις οικοδομές του Δήμου, έκανε λόγο για μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών στην Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων (παρέμειναν 1,46 ευρώ το τ.μ), καθώς αποσιώπησε έντεχνα οποιαδήποτε άλλη προσαύξηση.

Έτσι έστρεψε την προσοχή όλων μας στο σημείο αυτό και μας έπεισε ότι αυτό και μόνο θα συμβεί.

Καθώς όμως το θέμα αναγκαστικά επέστρεψε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο διότι δεν είχε προηγηθεί όπως απαιτείτο απόφαση της οικονομικής επιτροπής (άλλη αστοχία και αυτή !) αποκαλύφθηκε από παριστάμενους κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5-3-12 η κοροϊδία στην οποία είχαμε όλοι περιπέσει. (αντιπολίτευση και πολίτες).

Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε ότι ναι μεν τα δημοτικά τέλη στην Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων παρέμειναν σταθερά στα 1,46 ευρώ/ τ.μ., ο Δημοτικός φόρος ή φόρος φωτιζόμενων επιφανειών όμως,
ΑΥΞΗΘΗΚΕ από 0,09 σε 0,30 ( αύξηση 333 % ) !!!

Αποτέλεσμα ο συνολικός συντελεστής να αυξηθεί από 1,55 το 2011 σε 1,76 ( αύξηση 13 % )

Απολογούμαστε ενώπιων των συμπολιτών μας γιατί κατά την ψήφιση του θέματος στην πρώτη εισαγωγή δεν επιδείξαμε την δέουσα προσοχή εμπιστευόμενοι στα πλαίσια της καλοπιστίας και των αρχών της εποικοδομητικής αυτοδιοίκησης την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο προσωπικά.

Στην δεύτερη εισαγωγή και μετά τις αποκαλύψεις το θέμα καταψηφίστηκε.

O Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου καταγγέλλει συνεχώς τις κυβερνητικές φοροεπιδρομές και λεηλασίες των εισοδημάτων καθώς υπερτονίζει με κάθε ευκαιρία την δική του κοινωνική του ευαισθησία.

Εμείς « οι Πολίτες Σε δράση » απλά συνιστούμε στον Δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία ……… στην κοινωνική του ευαισθησία και τον παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας! 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!