tromaktiko: Μάστιγα η εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μάστιγα η εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο



Σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχουν παιχνίδια στο διαδίκτυο που μπορεί να απασχολούν ένα παιδί μέχρι και 4 συνεχόμενες ημέρες.
Την ίδια στιγμή, ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος αποκαλύπτει έναν ανατριχιαστικό διαγωνισμό που έλαβε χώρα σε internet cafe.

Συγκεκριμένα, το internet cafe επινόησε αυτόν το διαγωνισμό για να δώσει κίνητρα στα παιδιά να περνούν περισσότερο χρόνο στο cafe. O διαγωνισμός λοιπόν αφορούσε το ποιος θα κατάφερνε να αντεξει περισσότερο σ' ένα διαδικτυκό παιχνίδι. Νικήτρια ήταν μία νεαρή κοπέλα που άντεξε μπροστά στην οθόνη περίπου 17 ημέρες! Κι όμως είναι αλήθεια! Για 17 ολόκληρα 24ωρα μέσα σ' ένα μήνα η νεαρή βρισκόταν κολλημένη μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Κοιμόταν ελάχιστες ώρες και πήγαινε να συνεχίσει το παιχνίδι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που αν προστατεύει τους νέους από τέτοια φαινόμενα, με αποτέλεσμα τα ποσοστά των νέαων και των παιδιών που εθίζονται από το διαδίκτυο να αυξάνονται κατακόρυφα. Μάλιστα πολλά παιδιά καταλήγουν στο νοσοκομείο, όπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτει το νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ, όπου έχουν φιλοξενηθεί με συμπτώματα εξαρτητικής συμπεριφοράς από το διαδίκτυο πάνω από 250 παιδιά. Μάλιστα κάποια από αυτά δεν κατάφεραν να επανέλθουν πλήρως.

Ακόμη, εκτός από τα ανήλικα παιδιά, είναι και πολλοί νεοι οι οποίοι καταφεύγουν σε κέντρα θεραπείας και απεξάρτησης από το διαδίκτυο, όπως είναι το ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτήν την καταστρεπτική συνήθεια.

Αν εσείς ή το παιδί σας αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα εξάρτησης από το διαδίκτυο, καλέστε άμεσα τη γραμμή 8001180015.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!