tromaktiko: Όλη η αλήθεια για τις κάρτες υγείας

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Όλη η αλήθεια για τις κάρτες υγείας



Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας, μέσω ασφαλιστικών εταιρειών, πιστωτικών καρτών Τραπεζών που...
συνεργάζονται με Ιατρικούς Ομίλους, αλλά και ιδιωτικών εταιρειών καρτών υγείας όπως συμβαίνει εδώ και... πολλές δεκαετίες στο εξωτερικό αναδεικνύεται σε νέα πραγματικότητα η οποία προσαρμόζεται στην ελληνική. Ιδιαίτερα οι ιδιωτικές εταιρείες καρτών υγείας που έχουν επικρατήσει στο χώρο τα τελευταία χρόνια επικεντρώνουν στην επίτευξη στρατηγικών συμφωνιών με μεγάλους ιατρικούς ομίλους ώστε να εξασφαλίζουν ποιοτικές παροχές σε προσιτές τιμές. Συγκεντρώνουν δηλαδή τις μεμονωμένες «προσφορές» μεγάλων κλινικών και διαγνωστικών κέντρων σε μία κάρτα.

Τι προσφέρουν οι κάρτες υγείας;

Έτσι η απώλεια των ασφαλιστικών καλύψεων για διάφορους λόγους (ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, μη δυνατότητα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών) αλλά και οι δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και χρόνιων προβλημάτων υγείας ωθούν πολλούς στην αναζήτηση εναλλακτικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Οι κάρτες υγείας στις οποίες στρέφονται προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, χωρίς καθυστερήσεις, πολύωρες αναμονές και λίστες προτεραιότητας αλλά και προσιτά κόστη, όπως οι ίδιοι οι κάτοχοί τους δηλώνουν:

Τι λένε οι εκπρόσωποι των καρτών υγείας

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι αυτών των καρτών υγείας εκτιμούν ότι επιτελούν σημαντικό έργο τη στιγμή που αναπτύσσουν δράση επιχειρηματική αλλά ταυτόχρονα επικερδή για όλους.

«Η θέση μας ξεκάθαρη, υπεύθυνη και σοβαρή:» Άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με αξιοπρέπεια, χωρίς ταλαιπωρία και με τον πλέον οικονομικό τρόπο. Με ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο 24ωρης εξυπηρέτησης, με ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και ιατρών όλων των ειδικοτήτων που επεκτείνεται διαρκώς, το EY Club αποτελεί το στήριγμα και τη διέξοδο από την ανασφάλεια για χιλιάδες οικογένειες, ανέργους, ανασφάλιστους, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ…». Η κάρτα Υγείας EY Club δεν είναι ασφαλιστικό προϊόν, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά με οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόγραμμα και απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από την ηλικία τους και το ιατρικό τους ιστορικό, εστιάζοντας κυρίως στην πρόληψη, προσφέροντας διέξοδο σε χιλιάδες ανθρώπους να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η επιτυχία μας φαίνεται από το ότι 7 στους 10 κατόχους της κάρτας υγείας EY Club, ανανεώνουν την κάρτα τους κάθε χρόνο, άρα αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται το σπουδαίο ρόλο μας» τονίζει ο Εκπρόσωπος του EY Club Ευάγγελος Παπουτσόπουλος.

Εκπρόσωπος της κάρτας EY Club: Ευάγγελος Παπουτσόπουλος
Εκπρόσωπος Προνόμιο κος Βασίλειος Μουντάκης: Έχοντας 26 χρόνια στον ασφαλιστικό χώρο και σήμερα ως διευθυντής σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, πιστεύω ότι ‘ΚΑΡΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ’ είναι μια ιδανική λύση για όλους όσους έχουν προβλήματα υγείας, για όσους έχουν υπερβεί το 60/65 έτος της ηλικίας, για όσους είναι άνεργοι, άποροι ή ανασφάλιστοι. Δηλαδή για το μισό πληθυσμό αυτής της χώρας.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη. Γι αυτό το λόγο οι κάρτες υγείας εστιάζουν κυρίως στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και όχι στη δευτεροβάθμια που είναι κατεξοχήν δουλειά των ασφαλιστικών εταιρειών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.) κύριος Γρηγόρης Σαραφιανός, τονίζει:

«Οι κάτοχοι καρτών απολαμβάνουν ιατρικές παροχές υψηλού επιπέδου από επώνυμους παρόχους υγείας και πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη ιδιαίτερα όταν οι παροχές προσφέρονται από ιδιωτικές κλινικές που η αξιοπιστία τους είναι αναμφισβήτητη. Ταυτόχρονα οι κάτοχοι των καρτών υγείας απολαμβάνουν και τιμές σε ιατρικές υπηρεσίες πιο προσιτές απ αυτές των ιδιωτικών τιμοκαταλόγων των κλινικών».

Αφροδίτη Φουρτούνη 47 ετών, καθηγήτρια, φιλόλογος μέσης εκπαίδευσης: « Γνωρίζω την ύπαρξη κάποιον καρτών. Σίγουρα βοηθάνε διότι λόγω της κρίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη από την κάλυψη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ένας λόγος παραπάνω που , δυστυχώς, υπάρχει μεγάλο κενό στη δημόσια υγεία ».

Βαβουδή Δήμητρα 39 ετών, άνεργη μητέρα: «Για μένα πρώην ελεύθερο επαγγελματία και τώρα άνεργη και ανασφάλιστη μητέρα με 2,5 ετών μωρό, το θέμα της υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα και για όλους τους γονείς. Εμείς έχουμε οικογενειακή κάρτα υγείας και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι γιατί μας δίνει διέξοδο αυτή τη δύσκολη περίοδο».


Καλόφωνος Διονύσης, έμπορος: «Για μένα που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, ο χρόνος είναι χρήμα. Πιστεύω ότι οι κάρτες υγείας προσφέρουν και εξυπηρέτηση και αμεσότητα και οικονομία».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!